Поліцейські затримали трьох крадіїв, які виявились підслідними за розбійний напад, та за рішенням суду не перебували під вартою

Троє мешканців Вознесенщини скоїли крадіжку з квартири, нанісши збитків на 1,5 млн грн, та коли були затримані співробітниками Вознесенького відділу поліції та Управління кримінального розшуку, виявилось, що всі зловмисники є фігурантами кримінального провадження за розбійний напад, яке наразі слухається в Вознесенському суді. Але за рішенням суду фігуранти не знаходяться під вартою. Чоловіків затримано у порядку ст. 208 КПК України.

28 лютого до Вознесенського відділу поліції надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що, поки господаря не було вдома, до нього в будинок, зірвавши решітку та віджавши металопластикове вікно, проникли невідомі та скоїли крадіжку. Було викрадено 56 тисяч гривень, 46 тисяч доларів та 5 тисяч євро, а також ювелірні вироби. Сума збитку склала понад 1,5 мільйони гривень.

В ході проведених оперативно-розшукових заходів були встановлені троє місцевих мешканців 35, 28 та 25 років. Золоті вироби чоловіки встигли здати у декілька ломбардів м. Одеса. Співробітниками Вознесенського відділу поліції, Управління кримінального розшуку та під процесуальним керівництвом Вознесенської місцевої прокуратури всі троє були встановлені та затримані у порядку ст. 208 КПК України. Виявилось, що трійця неодноразово була засуджена за вчинення майнових злочинів, в тому числі провадження за скоєння ними минулого року розбійного нападу також у Вознесенському районі наразі скеровано до суду для прийняття рішення по суті. Проте за рішенням суду чоловіки отримали міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання та не були обмежені у своїх діях. Тож пішли на злочин ще раз. Також поліцейські перевіряють причетність зловмисників до скоєння аналогічних злочинів.

Нет описания фото.

Наразі слідчими Вознесенького відділу поліції розслідується кримінальне провадження за ознаками ч. 5 ст. 185 КК України «Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою», що карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Затриманим повідомлено про підозру у скоєнні злочину та найближчим часом судом обиратиметься міра запобіжного заходу – правоохоронці клопотатимуть, аби на цей раз це було тримання під вартою.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

You may also like...