Поліцейські затримали водія позашляховика з підробленими номерами та документами, який не розрахувався за пальне на заправці

1 лютого  поліцейські затримали на  Літинському стаціонарному посту автомобіль  Renge Rover, водій якого не розрахувався за бензин на автозаправці. Під час перевірки  з’ясувалося, що  на автомобіль є свідоцтво про реєстрацію з ознаками підроблення і державний номерний знак, який не відповідає марці та моделі авто, та крім цієї автівки використовується на іншому, законно зареєстрованому  автомобілі. Виявилось, що  у водія є дві ухвали судів про дозвіл на користування позашляховиком.   Крім того, в автомобілі поліцейські виявили зброю та речовину, схожу на наркотичну.

До Немирівського відділу поліції надійшло повідомлення про  те, що водій автомобіля Range Rover  не розрахувався  на автозаправці за 70 літрів пального та втік на автівці. Після отримання повідомлення було введено план «Перехват», орієнтування на позашляховик передано всім мобільним екіпажам поліції.

Поліцейські затримали водія

В результаті  автомобіль затримав мобільний екіпаж поліції на стаціонарному посту в смт. Літин.  На місце події викликали слідчо-оперативну групу поліції. В салоні автомобіля правоохоронці виявили пістолет для відстрілу гумових куль без відповідного дозволу та згорток із речовиною зеленого кольору, схожою на наркотичну.

42-річний водія автомобіля затримано в процесуальному порядку згідно ст.208 КПК України (за підозрою у вчиненні грабежу). За вчинення грабежу – ст. 186 КК України  законодавством передбачено  покарання – до 4 років ув’язнення.

Автомобіль затриманого поставлено на арештмайданчик. Слідством буде надана правова оцінка використання водієм підроблених реєстраційних документів  на авто.

Затриманий дав пояснення, що  є ухвали  двох судів – Черкаської та Одеської областей,  на підставі яких йому  передано автомобіль на відповідальне зберігання з правом користування. Наразі уся інформація перевіряється слідством . Вирішується питання про оголошення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Вінницької області

You may also like...