Прокуратура в суді вимагає заборонити будівництво житлового комплексу в м. Бровари Київської області

Видані містобудівні умови не відповідають жодним стандартам

Броварською місцевою прокуратурою виявлено численні порушення вимог містобудівного законодавства під час будівництва багатоквартирних житлових будинків у місті Бровари.

Встановлено, що генеральний план міста Бровари, який прийнятий в 1999 році – є основним документом у сфері містобудування. Разом з тим, видані одному із забудовників містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки з будівництва багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями по вул. Чорновола В’ячеслава у м. Бровари Київської області не відповідають містобудівній документації на місцевому рівні, містобудівному законодавству та будівельним нормам.

Таким чином, місцева прокуратура встановила, що забудова багатоповерхівки на земельній ділянці загальною площею 1,8 га в місті Бровари відбувається з перевищенням допустимої щільності населення, нехваткою шкільних місць, садочків, торгівельних центрів, наземного паркінгу, тощо.

Вищенаведені численні порушення вимог містобудівного законодавства є підставою для відмови у видачі містобудівних умов та обмежень. Проте, ні орган місцевого самоврядування, ні контролюючий орган не вжив передбачених законом заходів щодо відмови чи скасування містобудівних умов та обмежень.

З огляду на викладене, Броварська місцева прокуратура скерувала до суду позовну заяву в інтересах держави до Виконавчого комітету Броварської міської ради, ДАБІ України в особі Департаменту ДАБІ у Київській області про визнання протиправною бездіяльності, скасування містобудівних умов і обмежень забудови вказаної земельної ділянки та дозволу на виконання будівельних робіт.

Прес-служба прокуратури Київської області

 

You may also like...