Прокуратурою Київщини повернуто громаді Козинської селищної ради майже 49 га землі водного фонду

Завдяки вжитим прокуратурою області представницьких заходів поновлено порушені права територіальної громади Козинської селищної ради на землі водного фонду площею майже 49 га.

Підставою звернення до суду з даним позовом стало порушення вимог норм Земельного та Водного кодексів України Обухівською районною державною адміністрацією, яка незаконно розпорядилася земельними ділянками водного фонду.

На изображении может находиться: небо, на улице, природа и вода

Так, розпорядженням Обухівської районної державної адміністрації у 2009 році затверджено проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність 27 громадянам для ведення особистого селянського господарства з числа земель водного фонду, які розташовані в межах населеного пункту смт. Козин.

Водночас, як установлено прокуратурою, державна експертиза землевпорядної документації щодо відведення зазначених земель не проводилась.

Суд розглядаючи позовну заяву погодився з доводами прокуратури про те, що оскаржуване розпорядження Обухівської районної державної адміністрації Київської області прийнято всупереч вимог чинного законодавства та постановив рішення про витребування з чужого володінні 49 га земель водного фонду та повернення їх територіальній громаді Козинської селищної ради.

Прокуратура Київської області

You may also like...