У Києві створено спецвідділення для ув’язнених, що страждають на психічні розлади

За ініціативи прокуратури міста Києва Київською міською державною адміністрацією спільно з Міністерством юстиції України та Центральним міжрегіональним управлінням з питань виконання кримінальних покарань та пробації на базі Територіального медичного об’єднання «Психіатрія» утворено та відповідно облаштовано спеціалізоване відділення для утримання осіб, які страждають на психічні розлади та перебувають під вартою.

Так, столична прокуратура неодноразово звертала увагу державних органів щодо неналежного медичного забезпечення арештантів, які утримуються у Київському слідчому ізоляторі та страждають на психічні розлади. Лише у минулому році на території Київського СІЗО померли двоє ув’язнених з психічними розладами, а у 2017 – четверо.

Крім того, на території Києва та Київської області є лише одна установа для утримання ув’язнених даної категорії, яка розташована у с. Глеваха.

У зв’язку із з викладеним та з метою недопущення настання небезпечних наслідків, як для психічнохворих арештантів, так і для інших ув’язнених, прокуратурою міста вжито заходи реагування.

На сьогоднішній день ув’язнені з розладами психіки перебуватимуть під наглядом спеціалістів Територіального медичного об’єднання «Психіатрія», окремо від інших арештантів, та зможуть отримувати високоспеціалізовану психіатричну допомогу.

Зауважимо також, що умови тримання осіб у вказаному спецвідділенні не відрізняються від умов утримання у слідчому ізоляторі, приміщення оснащені камерами відеоспостереження та перебувають під посиленим наглядом.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...