У Кривому Розі викрито підприємця, який спричинив громаді збитки у сумі понад 1,2 млн. грн.

Криворізькою місцевою прокуратурою №3 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні відносно фізичної особи-підприємця за скоєння злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно в особливо великих розмірах; внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки).

Слідством встановлено, що у грудні 2013 року між фізично собою-підприємцем та державним промисловим підприємством укладено договори на охорону об’єктів та здійснення пропускного та внутрішнього об’єктового режиму.

Так, за даними слідства, вказаний громадянин склав офіційні документи, в які вніс завідомо неправдиві відомості щодо фактично відпрацьованих його робітниками годин за період з 2013 по 2015 рр., внаслідок чого зайво отримав понад 1,27 млн грн державних коштів.

Наразі йому повідомлено про підозру у скоєнні вказаних кримінальних правопорушень.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

You may also like...