У Пінчука та Коломойського ініціювали кримінальні провадження проти продавців телеприставок

За заявами телегруп StarLightMedia (належить Віктору Пінчуку) та «1+1 медіа» (належить Коломойському) відкрито сім кримінальних проваджень щодо продавців сет-топ-боксів (телевізійних приставок) із піратськими програмами.

Про це повідомляє ініціатива «Чисте небо», зазначає Детектор Медіа.

Картинки по запросу Smart Box TV

За інформацією ініціативи, в Україні телеприставки на операційній системі Android за ціною від 500 до 2000 гривень продаються в багатьох магазинах, і нерідко на них встановлені піратські програми.

«Дуже важливо розуміти, що ми не маємо нічого проти продажу сет-топ-боксів у тому вигляді, в якому вони надходять від виробника. Порушення закону відбувається в момент встановлення програмного забезпечення, що дає доступ до піратського контенту», – звертає увагу керівник Центру моніторингу контенту StarLight Digital Дмитро Левін.

Сім кримінальних проваджень відкрито по всій території України, зокрема в Києві, Чернігові, Луцьку, Миколаєві, Одесі та Хмельницькому. По трьох з них співробітники Департаменту кіберполіції Національної поліції України вже провели ряд санкціонованих обшуків. Наразі проводяться експертизи, після яких фігурантам справ будуть оголошені підозри.

За заявами StarLightMedia проведено чотири обшуки та вилучено обладнання. А також проведено кілька технічних і економічних експертиз. «Головна мета на найближчий час – доведення до суду цих кримінальних проваджень», – сказав Дмитро Левін.

У свою чергу «1+1 медіа», за даними «Чистого неба», вже не один рік проводить моніторинг ринку роздрібних продажів сет-топ-боксів – так званих Smart Box TV або «коробочок».

Також «Чисте небо», з посиланням на матеріали DigitalTVeurope.com та TorrentFreak.com, повідомляє про те, що нещодавно лондонський суд виніс вирок 39-річному Амару аль-Сілаві через продаж тюнерів, які були налаштовані на піратський сервіс beOut Q (Саудівська Аравія). Амар був засуджений до 300 годин громадських робіт, також він має сплатити судові витрати позивачів.

 

You may also like...