У столиці на посилене патрулювання заступили мобільні групи швидкого реагування»

До несення служби залучені співробітників поліції особливого призначення та підрозділу тактико-оперативного реагування патрульної поліції.

Відпрацювання вулиць столиці сьогодні стартує із центральної частини міста та території біля залізничного вокзалу. Загалом додаткові патрулі спецпризначенців нестимуть службу у різних районах Києва.

«Рішення вивести на вулиці додаткові піші патрулі правоохоронців прийняте з однією метою – попередження вуличної злочинності, рівень якої із настанням тепла може збільшуватися. Проводячи ці заходи, ми зможемо поліпшити безпекову ситуацію, у тому числі спрямовуючи зусилля на превенцію та розкриття правопорушень. Запровадження такої експериментальної форми оперативно-профілактичного відпрацювання впроваджується з урахуванням досвіду роботи іноземних партнерів Національної поліції України», – зауважив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

За словами керівника поліції Києва, у столиці щодня додатково нестимуть службу чотири мобільні групи із десяти правоохоронців у кожній: офіцер поліції діалогу та 9 працівників поліції особливого призначення і тактико-оперативного реагування. Прибуваючи на спецавтомобілях, які будуть припарковані у центрі території патрулювання, вони розподілятимуться на наряди і в пішому порядку відпрацьовуватимуть відведену ділянку. А у випадку надходження інформації про скоєння тяжкого злочину на території району – передислоковуватимуться до місця вчинення правопорушення для вжиття заходів, спрямованих на його розкриття.

Відділ комунікації поліції Києва

© КИЇВ: https://kyiv.npu.gov.ua/news/publichna-bezpeka-ta-poryadok/u-stoliczi-na-posilene-patrulyuvannya-zastupili-mobilni-grupi-shvidkogo-reaguvannya-andrij-krishhenko/

You may also like...