У власність територіальної громади Києві повернуто приміщення на вул. Десятинній вартістю понад ₴18 мільйонів

За позовом прокуратури м. Києва реально поновлено порушене право власності територіальної громади столиці на нежитлові приміщення площею 115 кв. м, вартістю майже 18,4 млн. грн., розташовані в житловому будинку в історичному ареалі м.Києва по вул. Десятинній, 7.

Нагадаємо, що прокуратурою м.Києва виявлено факт незаконного відчуження з комунальної власності зазначених приміщень, які ще в 2001 році включено до переліку майна територіальної громади м.Києва, у 2010 році віднесено до сфери управління Шевченківської районної у м.Києві державної адміністрації.

На изображении может находиться: небо, дерево, дом, облако, обувь и на улице
Київрада рішень про відчуження вказаного майна не приймала, приватизація спірних приміщень не здійснювалась.

Однак зазначені приміщення неодноразово незаконно відчужувались і у квітні 2018 року право власності на них зареєстровано за іноземним товариством.

У зв’язку з цим, у травні 2018 року прокуратура м.Києва звернулась до господарського суду м.Києва з позовом в інтересах держави в особі Київської міської ради про витребування нежитлових приміщень площею 115 кв. м по вул. Десятинній, 7.

Рішенням господарського суду м.Києва від 13.05.2019 позов прокурора задоволено повністю.

На виконання вказаного судового рішення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно 13.08.2019 внесено запис про реєстрацію права власності на вказані приміщення за територіальною громадою столиці.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...