Україна повертає Франції викрадену картину Поля Синьяка «Порт Ла – Рошель»

Члени злочинної групи, які на думку слідства, причетні до викрадення картини Поля Синьяка, заарештовані. Про це сьогодні, 23 квітня, повідомив голова Національної поліції Сергій Князєв.
«Правопорушники, які на думку слідства причетні до крадіжки картини, заарештовані. Вони предстануть перед судом. Нам також вдалося вилучити саму картину. Також, під час обшуків ми Вилучили ще 6 картин у цих правопорушників», – сказав Сергій Князєв.

Картинки по запросу шедевр Поля Синьяка «Порт Ла – Рошель»

За словами голови Нацполіції, правоохоронці перевіряють причетність затриманих злочинців до викрадення картини Ренуара у Відні в листопаді 2018 року.

«Ми активно працюємо з австрійськими колегами, є підстави вважати, що цей злочин скоїла ця ж злочинна група», – зауважив Сергій Князєв.

Начальник Департаменту карного розшуку Сергій Тихонов розповів деталі розкриття цього злочину: «Декілька місяців тому оперативні підрозділи отримали інформацію, що група громадян України намагається знайти покупців на продаж картин, які були викрадені в Європі. Ця інформація знайшла підтвердження, але було не зрозуміло де саме злочинці зберігають картину. В ході розслідування нами також було встановлено, що  один із злочинців причетний до вчинення крадіжок картин в Європі, також причетний до вбивства ювеліра Сергія Кисельова. Під час обшуків у злочинців було виявлено вогнепальну зброю, гранати, а також витвори мистецтва, серед яких  Поля Синьяка «Порт Ла – Рошель».

Поліцейські продовжують працювати над встановленням причетності наших громадян до викрадення інших творів мистецтва в Європі та їх пошуку.

В свою чергу, Надзвичайний та Повноважний посол Франції в Україні Ізабель Дюмон подякувала правоохоронцям України за оперативну роботу та повернення шедевра Поля Синьяка у Францію.

«Я вітаю поліцію України, яка знайшла цей шедевр і дякую за те, що вони зробили. Для нас це дуже важливо, Поль Синяк має велике значення для французів. Це бальзам на рану після пожежі в Нотер-Дамі», – зазначила Ізабель Дюмон.

«Від імені України я хочу подякувати Франції за співпрацю. Виразити глибоку жалобу з приводу трагедії, що сталася з Нотер-Дамом і подякувати нашій поліції, яка працювала над пошуком шедевра», – додав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Директор музею в Нансі Рішар Дагорн, де і була викрадена картина Поля Синьяка, також висловив подяку поліції України: «Дякую правоохоронним органам України за цю операцію, і що цей твір скоро побачить Франція. Поль Синьяк – пізнаваний художник і належить до імпресіоністів. Крадіжка цієї картини для нас була подвійним горем, оскільки нам її абсолютно безкоштовно передав приватний колекціонер. І ось ми отримали приємну новину, що поліція України віднайшла викрадену картину».

Департамент комцнікації МВС України

You may also like...