В Україні – найбільше пожеж серед усіх країн Європи. Палять стерню

Станом на 19-00 31 жовтня, сервіс FIRMS (NASA) показував, що на території України відбувається найбільше пожеж на континенті.

Для того, щоб зрозуміти, що трапилося, у виданні TEXTY.ORG.UA використали свіжі космічні знімки супутника Sentinel.

Перед вами карта від FIRMS, яка показує дуже велику кількість пожеж на території нашої країни, особливо у центральній її частині:

Загальна кількість пожеж

Для перевірки ситуації ми використати супутникові знімки Sentinel і подивилися, що відбувається на міцях пожеж, вказаних на першій карті.

Ось лише декілька прикладів (клікніть на фото, щоб побачити його у кращій якості):

Теплицький район, Вінницька область

Уманський район, Черкаська область

На всіх наведених знімках (та на десятках інших місць) видно, що горить стерня на полях. Скоріш за все, це не випадкові пожежі, а навмисне спалювання, яке проводять власники чи орендатори земель. Ця варварська – по відношенню до екології – традиція начебто допомагає збільшенню врожаїв наступного року.

Тобто, в Україні (схоже, єдиній країні в Європі) навмисно спалюють залишки культур на полях із зібраним врожаєм. Саме тому в нас найбільша кількість пожеж, і можливо, через це нещодавно ми кілька днів поспіль отримали рекордно високі показники по чадному газу (наслідок пожеж).

ЗМІНЕНО 15:47 1.11.2019
Зараз в Україні діють штрафи за випалювання сухої рослинності і стерні. Для громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів (такий мінімум це 960 грн) і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів.

Доцільно покласти відповідальність також і на власників чи орендарів землі на якій горить суха рослинність.

You may also like...