Від столичних шкіл евакуюють автомобілі порушників: де їх шукати

Новий навчальний рік «заблокував» під’їзди до багатьох шкіл. Батьки, які переживають, щоб їхнім чадам не довелося йти зайвих 200 – 300 метрів до навчального закладу, паркують свої авто абияк.

На цю проблем почали зважати й інспектори з паркування – евакуюють машини, особливо у центрі столиці.

Біля школи не паркувати: у столиці евакуюють автомобілі порушників

– Інспекторами з паркування відпрацьовано хаотичне паркування біля столичних шкіл (зокрема, паркування на тротуарі та на проїзній частині в другому ряді). Пам’ятайте: якщо Ваше авто перешкоджає руху або створює загрозу безпеці пішоходів, то це дає повноваження інспекторам з паркування спільно з Патрульною поліцією Києва евакуювати Вашого «коня» на штрафмайданчик, – повідомив начальник столичної Інспекції з паркування Дмитро Рахматуллін.

Повернути транспортний засіб можна лише після сплати штрафу. Окрім того, порушники мають сплатити і вартість послуги із транспортування і зберігання автівки на штрафмайданчику.

– Європейський досвід свідчить, що вирішення питання з хаотичним паркуванням – насамперед в зацікавленні населення дотримуватися правил дорожнього руху.

З боку Інспекції – це чіткий контроль за виконанням правил паркування в дозволених місцях, штрафи за їх порушення та евакуація. Отож, висновок простий: дбати про комфорт міста потрібно разом, – підсумував пан Рахматуллін.

Нагадаємо, якщо автомобіль евакуйовано, то потрібно звернутися до:

1. Управління патрульної поліції у м. Києві ДПП, м. Київ, вул. Народного Ополчення, 9. Тут Ви забираєте постанову та інші документи.

2. ДП МВС України «Інформ-Ресурси»: м. Київ, вул. Митрофана Довнар-Запольського, 8. За цією адресою проводите необхідні оплати.

3. Авто зберігається на одному зі штрафмайданчиків ДП «Інформ-Ресурси»; на якому саме – повідомляє ДП. // Вечірній Київ

You may also like...