Військова прокуратура відстояла незаконність вибуття з держвласності земель військового авіаційного полігону вартістю понад ₴151 млн.

17 жовтня 2019 року Північним апеляційним господарським судом завдяки принциповій позиції військової прокуратури Луцького гарнізону залишено без задоволення апеляційну скаргу держпідприємства, а рішення господарського суду м. Києва від 24 червня 2019 року без змін.

Указаним рішенням суду першої інстанції задоволено позов прокурора гарнізону в інтересах держави в особі Міноборони України та однієї з військових частин до Волинської облдержадміністрації і одного з державних підприємств.

Суд підтримав законність позовних вимог прокуратури, визнавши, що розпорядження місцевої держадміністрації від 2013 року є протиправним, тому його скасовано і попереджено вибуття з державної власності земельної ділянки військового авіаційного полігону площею 6947,8 га, яку хотіли використовувати для ведення лісового господарства. Загальна вартість цієї земельної ділянки становить понад 151 млн грн.

Генеральна прокуратура України

You may also like...