За тиждень до поліції Краматорська здались чотири бойовика

Чоловіки чергували на блокпостах терористів за гроші та продовольчі пайки. Після визволення Краматорська вони приховували своє протиправне минуле, але вирішили розпочати життя без страху відповідальності і добровільно звернулись до поліції.

29-річний краматорчанин на блокпості оглядав автотранспорт, перевіряв документи у водіїв та пасажирів. Завданням найманця було виявлення активних українських патріотів. Винагородою за таку «службу» були продукти та гроші.

Картинки по запросу поліції Краматорська

Але, зрозумівши, що став жертвою пропаганди і займається протизаконною діяльністю, чоловік покинув незаконне збройне формування. Коли Краматорськ звільнили, екс-бойовик не поїхав з поплічниками в захоплений Донецьк, але ретельно приховував свій минулий зв’язок з «ДНР».

Дізнавшись про наданий державою шанс звільнитися від відповідальності за участь в НЗФ за умови, що не скоював тяжких злочинів, чоловік здався поліцейським.

З аналогічними заявами звернулись до поліції ще троє місцевих жителів. Всі вони, вступивши до лав незаконного збройного формування «ДНР» влітку 2014 року, за кілька тижнів «служби» поспішили добровільно з нього вийти. А після кілька років жили в страху перед покаранням.

Наразі поліцейські перевіряють діяльність колишніх бойовиків. Після того, як буде доведено, що на час перебування в НЗФ вони не скоювали тяжких злочинів, чоловіки будуть офіційно звільнені від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України гарантує учасникам незаконних збройних формувань звільнення від кримінальної відповідальності у разі добровільної здачі правоохоронним органам.

Краматорський відділ поліції Донецької області

You may also like...