Звинувачення на адресу фанів є передчасними: “Динамо” про конфлікт з капітаном “Шахтаря”

Керівництво київського футбольного клубу “Динамо” після матчу 14-го туру української Прем’єр-ліги проти донецького “Шахтаря” виступило з офіційною заявою щодо інциденту з можливим проявом расизму своїх уболівальників по відношенню до бразильських гравців “Шахтаря” – Тайсона і Дентіньо.

Заяву опубліковано на сайті “Динамо”.

“Численними ЗМІ поширено офіційну заяву менеджменту одного з футбольних клубів-учасників матчу, в якому безапеляційно звинувачують вболівальники нашої команди, які нібито вчинили расистські та ксенофобські дії.

Футбольний клуб “Динамо” своїми діями і вчинками неодноразово підкреслював відданості принципам fair play, загальнолюдських цінностей. Боротьба з негативними проявами окремих індивідуумів є постійною. Проблема нетерпимості актуальна не тільки для окремих клубів, а й, на жаль, присутня на більшості активних фанатських секторів.

Варто окремо відзначити надзвичайно важливу роль вітчизняної асоціації футболу, боротьба якої з футбольним хуліганством зводиться до визначення розмірів грошових штрафів. Однак, за всі роки не ініційовано жодного заходу, зустрічі, діалогу з представниками фан-середовища, лідерами фанатських рухів.

Поділяючи стурбованість наших донецьких колег в питаннях дотримання норм людської моралі на спортивних аренах, вважаємо передчасним твердження про певну провину уболівальників, в той час як розслідування обставин цієї справи ще навіть не почалося. З’ясування факту події, визначення ролі і можливої ​​провини її учасників є виключною прерогативою органів досудового розслідування.

Ми з нетерпінням чекаємо початку слідства, готові всебічно допомагати в ньому і, в разі доведення провини, будемо вживати всіх можливих заходів для подальшої ізоляції даних осіб не тільки від футболу, а й від суспільства. Очікуємо оприлюднення фото- і відеоматеріалів, які могли б пролити світло на всі обставини інциденту”, – йдеться у заяві.

Нагадаємо, вчора під час українського “Класичного”, на 75-й хвилині, фанати киян вигукнули щось в сторону капітана “гірників” Тайсона. Той у відповідь показав фанатам непристойний жест, вдарив м’ячем в їхній бік і розплакався.

Суддя Балакін зупинив гру на три хвилини, а згодом, коли гра поновилася, показав Тайсону червону картку за нецензурний жест в бік трибун.

Матч закінчився з рахунком 1:0 на користь “Шахтаря”.

Згодом керівництво “гірняків” виступило з офіційною заявою, назвавши дії фанатів неприпустимими в сучасному футболі. // “Прямий”

You may also like...