У Києві та на Черкащині припинено діяльність угруповання наркотовгівців, до якої входив колишній співробітник МВС

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України спільно з Нацполіцією викрили організовану злочинну групу наркоторгівців, яка діяла на території Київської та Черкаської областей.

Оперативники спецслужби встановили, що п`ятеро киян, серед яких колишній співробітник МВС та Державної cлужби спецзв`язку, налагодили масштабний збут канабісу у столичному регіоні. Наркомістку рослину ділки вирощували в теплицях та на відкритій місцевості на землях технічного призначення поза межами одного із населених пунктів Черкащини. Поруч із плантацією вони облаштували нарколабораторію. Готовий «товар» зловмисники переправляли до столиці, де збували місцевим дилерам великими партіями.

У результаті санкціонованих слідчих дій за місцями вирощування канабісу, а також у Києві за адресами проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили майже сто кілограмів марихуани та десять кілограмів готових до продажу наркотиків, вартість яких за цінами «чорного ринку» становить приблизно три мільйони гривень.

Наразі вилучені наркотичні засоби передані на експертне дослідження.

У межах кримінального провадження відкритого за ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Прес-центр СБ України

You may also like...