Інформатора терористичної організації «ЛНР», засуджено до  4 років позбавлення волі

Прокуратурою Луганської області  підтримано публічне обвинувачення стосовно одного з інформаторів терористичної організації «ЛНР», якого засуджено до  4 років позбавлення волі

Прокуратурою Луганської області підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно мешканця м. Кремінна Луганської області – одного з інформаторів терористичної організації «ЛНР».

Вооруженные боевики “ЛНР” с масками на лице обыскивают Зал Царства Свидетелей Иеговы в Луганской области, август 2017

Вооруженные боевики “ЛНР” с масками на лице обыскивают Зал Царства
Свидетелей Иеговы в Луганской области, август 2017

У рамках кримінального провадження, розпочатого слідчим відділом 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за матеріалами Головного управління військової контррозвідки Служби безпеки України, встановлено, що упродовж 2017-2018 років на підконтрольній українській владі території Луганщини діяла мережа інформаторів «ЛНР», які збирали та передавали бойовикам відомості щодо місця дислокації та переміщення сил і засобів Збройних Сил України та правоохоронних органів, задіяних в районі проведення АТО та ООС. Розголошення вказаних відомостей могло завдати шкоди обороноздатності держави.

Діяльність інформаторів з  окупованої території координував  учасник незаконного збройного формування «Народна міліція» терористичної організації «ЛНР» окупаційної адміністрації РФ. У подальшому терорист передавав отриману інформацію своєму куратору – громадянину Російської Федерації.

У ході проведення обшуків за місцем проживання поплічників бойовиків вилучено електронні пристрої, за допомогою яких здійснювалася передача інформації.

Під час досудового розслідування обвинувачений повністю визнав свою провину, розкаявся у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та сприяв органам досудового розслідування у викритті діяльності інших співучасників терористичної організації «ЛНР».

За принципової позиції державного обвинувача вироком  Лисичанського міського суду Луганської області чоловіка визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України  та призначено йому  покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Нагадаємо, крім засудженого, на розгляді у суді перебувають кримінальні провадження стосовно ще двох фігурантів у справі – мешканок м. Лисичанськ та м. Рубіжне.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...