Минулого тижня Facebook видалив величезну «тролеферму», модератори та учасники якої знаходилися в Росії

Під виглядом українців російські тролі розганяли «зраду» та сприяли нагнітанню суспільно-політичної обстановки в середині нашої країни. Провокативні публікації, що надходили з фіктивних акаунтів, були підкріплені висновками «авторитетних спеціалістів».

Служба безпеки постійно виявляє профілі фейкових активістів, які діють на користь Кремля. Такого псевдоексперта викрили співробітники УСБУ в Сумській області.

СБУ встановила російського журналіста, який з 2015 року перебував у складі закордонного антиукраїнського центру. На замовлення спецслужб РФ він адміністрував та здійснював інформаційне наповнення антиукраїнських Інтернет-спільнот. У публікаціях від імені вигаданих експертів росіянин створював негативний образ керівництва України, сприяв дискредитації органів державної влади, агітував за зміну конституційного ладу.

Іншим напрямом його діяльності було інспірування сепаратистських настроїв у західних регіонах. Щоб налагодити «потрібні» зв`язки, він здійснював поїздки до Чернівецької та Закарпатської областей. Там журналіст записував інтерв’ю із представниками румунської та угорської нацменшин, прихильниками неорусинства. У подальшому ці сюжети використовувались російською пропагандою для створення негативного медійного образу української влади.

Це ще раз доводить, що Інтернет-середовище стало важливим напрямом російської гібридної агресії, і активно використовується Кремлем для маніпуляцій та інспірування конфліктів. Тому вкотре застерігаємо громадян критично ставитися до інформаційних вкидань та не піддаватись на зрежисовані в РФ провокації.

Служба безпеки України

You may also like...