На Донеччині затримано «бійця» мотострілецької бригади «ДНР»

Місцевий мешканець Новопетриківки, злякавшись повістки з військкомату, втік до родичів в окупований Донецьк. Там він почав працювати на терористів і став черговим 5-ї окремої мотострілецької бригади «ДНР». Повернувшись додому 43-річного «ополченця» затримали правоохоронці Великої Новосілки.

За словами зрадника, у 2014 році він отримав запрошення з Великоновосілківського військкомату та злякався, що його можуть мобілізувати на службу. Тому, не зволікаючи, чоловік зібрав речі і втік до своєї тітки в Донецьк. Там він ніде не працював, виїхав на заробітки у РФ, а повернувшись у 2016 році, вирішив все ж спробувати себе у військовій справі, тільки вже на стороні бойовиків.

Чоловік сам прийшов до 1-го армійського корпусу «ДНР», який тоді базувався на Бассе у приміщенні колишнього військового політехнічного училища та попросився на роботу. Новобранцю миттєво довірили відповідальне завдання. Він став черговим мотострілкової бригади. Здійснював пропускний режим на КПП, перевіряв транспорт та документи, а іноді працював у якості водія для свого керівництва. Чоловіку видали і форму «флору», і бронежилети, і навіть декілька автоматів АК-74 з повними магазинами.

За «службу» «черговому» обіцяли 15 000 рублів. Через декілька місяців він вийшов за територію частини, щоб купити алкоголю, але був затриманий своїми «побратимами». Чоловіка цього ж дня звільнили і він повернувся до своєї тітки.

Зараз же екс-бойовик приїхав додому у с. Новопетриківка та був затриманий поліцейськими.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Санкція статті – від 3 до 8 років позбавлення волі.

Наголошуємо, в разі добровільного зізнання в участі в НЗФ після певної процедури перевірки на непричетність до тяжких злочинів екс-найманці фейкової республіки отримують шанс на нормальне життя без притягнення до кримінальної відповідальності. Можливість бути звільненим від покарання гарантовано ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України.

Волноваський відділ поліції Донецької області

You may also like...