На Луганщині заарештовано учасника незаконного збройного формування бойовиків «Зоря»

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками злочину,  передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань).

Досудовим розслідуванням установлено, що мешканець м. Луганська добровільно вступив до складу структурного підрозділу не передбаченого законом збройного формування – народно-визвольного батальйону «Зоря» та брав участь у його діяльності.

Так, в червні 2014 року, маючи при собі автоматичну вогнепальну зброю та спеціальні засоби ураження, вказаний громадянин, разом з іншими учасниками батальйону, за вказівкою «командира», перебуваючи поблизу м. Металіст Слав’яносербського району брав участь у бойових діях з метою недопущення прориву військовослужбовців Збройних Сил України на окуповану територію.

Натепер даній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України, та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів.

Досудове розслідування триває. Проводяться невідкладні слідчі дії.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 260 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...