Правозахисники встановили імена понад сотні утримуваних бойовиками заручників

Представники організації «Медійна ініціатива за права людини» склали список із  102 людей, яких утримують бойовики на Донбасі. 13 із цього переліку — це військові, решта — цивільні.

Про це у коментарі Громадському радіо розповіла представниця ініціативи Тетяна Катриченко.

Аби зібрати дані представники організації спілкувалися із людьми, які були звільнені з полону у 2017 році та правозахисниками, а також переглядали інформацію з сайтів окупованих територій.

«Ми не можемо говорити, що ці списки на 100% точні. Про частину людей зі списку ми знайшли розлогу інформацію: коли вони були затримані, де перебувають зараз і перевірили це у кількох джерелах. Також у списку є просто прізвища і рік народження, бездокладної інформації, але знову ж підтверджені у кількох джерела, але є й такі, що ми отримали від одного джерела. Зараз ми продовжуємо працювати над отриманням інформації» , — розповіла Катриченко.

Фото: Медійна ініціатива за права людини

За офіційними даними СБУ, незаконні збройні формування утримують 113 людей.

Зазначу, 15 грудня об 11.00 на Майдані Незалежності у Києві  розпочалася акція на підтримку полонених та цивільних заручників на Донбасі Квиток на волю. Його мають отримати всі полонені. Організували заходи – звільнені 27 грудня 2017 року військові та цивільні за підтримки Медійної ініціативи за права людини.

You may also like...