У Бахмуті правоохоронцям здався водій саперної групи бойовиків

Житель окупованої Горлівки півтора роки служив на передових позиціях терористів. На російському військовому транспорті возив бойовиків, які мінували околиці міста та зернові поля.

Щоб розпочати мирне життя, колишній учасник незаконних збройних формувань приїхав до Бахмута та співпрацює зі слідством. Операцію із виводу бойовика з окупованої території провели поліцейські спільно з прикордонниками.

Згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України, особа, яка перебувала у складі збройних формувань, добровільно вийшла з них та повідомила про це органам державної влади, звільняється від кримінальної відповідальності. Чоловік скористався наданим державою шансом.

34-річний горлівчанин розповів правоохоронцям, що з кінця 2016 року перебував у складі НЗФ. До терористів найманець прийшов у пошуках заробітку.

Після декількох місяців навчання новобранцю видали автомат та екіпірували. Він був призначений на посаду водія взводу саперів. В обов’язки бойовика входило обслуговування бойової машини та доставка військовослужбовців на передові позиції в околицях Горлівки. Чоловік каже, що військові «Урали» були привезені з РФ, а сапери мінували і лісопосадки, і поля з зерном.

За словами екс-найманця, у складі його підрозділу біло з десяток бойовиків, які служили з 2014 року, решта особового складу постійно змінювалася через «текучку».

Згодом найманець покинув лави терористів. Чоловік поїхав до РФ, де змінив декілька місць роботи, але потім вирішив розпочати нове життя на території, підконтрольній Україні.

На даний момент він надає свідчення і співпрацює зі слідством. Поліцейські перевіряють діяльність колишнього бойовика у складі військ терористичної організації «ДНР».

Бахмутський відділ поліції Донецької області

You may also like...