У фракції «Слуга народу» заявили, що Росія напала на Україну у 2014 році через закон про мову

Депутат від фракції “Слуга народу” Олексій Устенко заявив, що Росія напала на Україну у 2014 році через закон про мову.

Відео розмови з Устенком народний депутат Олексій Гончаренко  (“Європейська солідарність”) опублікував у середу, 25 грудня, на своїй сторінці у Facebook, зазначає Новинарня.

“Учора в ефірі телеканалу “НАШ” пан Устенко спочатку говорив, що яка ж погана минула влада, тому що вона відмовилася купувати газ у Росії безпосередньо. А потім сказав, що через дії України Росія почала війну”, – написав Гончаренко.

Під час суперечки з Гончаренком Устенко згадав події, які сталися під час Революції Гідності.

“В 2014 році був прийнятий закон про мову. Після цього спровокувалися всі ці дії в Криму. Після цього Російська Федерація зайшла до Криму”, – сказав Устенко.

Устенко був обраний до ВР за списком “Слуги народу” (номер 86). На момент обрання він працював головою інвестиційного напрямку у ТОВ “Агродженерейшн”. Йому 25 років.

Устенко є головою підкомітету з питань рентних платежів, екологічного податку та оподаткування АПК комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики.

Нагадаємо що мовний закон Колісниченко-Ківалова був скасований 23.02.2014. В РФ медалі за окупацію Криму датовані 20.02.21014.

You may also like...