У Вінниці відкрили меморіальну дошку загиблим унаслідок російської агресії

У Вінниці на території Спасо-Преображенського кафедрального собору ПЦ України відкрили меморіальну дошку в пам’ять про загиблих у районі проведення АТО/ООС воїнів області. На ній викарбувані імена 255 мешканців Вінниці та Вінниччини, які віддали життя у боротьбі за незалежність України, зазначає АрміяInform.

Віддати шану пам’яті полеглим та схилити голови перед їхньою жертовністю прийшли сотні вінничан. Це рідні та близькі бійців, військовослужбовці й ветерани, представники Командування Повітряних Сили ЗС України, очільники міста та області й просто небайдужі громадяни.

Освячення дошки та молитву за всіма загиблими звершив митрополит Вінницький і Барський Симеон разом із духовенством собору.

– Окупант не змусить нас зійти з того шляху, на який став народ, здобувши незалежність, – із такими словами звернувся до людей митрополит. – Мета  нашої боротьби надзвичайно висока – це майбутнє наших дітей та правнуків. Сьогодні там, на Сході, вирішується, в якій країні ми будемо з вами жити і саме там вони за це платять дуже велику ціну – власне життя.

До слова також запросили матір загиблого бійця Павла Корнелюка, чиє ім’я серед десятків інших викарбуване на пам’ятній дошці.

– Пам’ять про наших дітей, героїв – це наш біль і наша гордість. Гордість за те, що вони до останнього подиху захищали свою Батьківщину. Герої не вмирають – вони поряд із нами, доки ми їх пам’ятаємо, доки молимося за них. Ми, батьки, щиро вдячні усім небайдужим, хто допоміг встановити цю меморіальну дошку. Низький вам материнський уклін, – каже мама героя Світлана Корнелюк.

Відкриття меморіальної дошки відбулося за ініціативою Вінницько-Барської єпархії ПЦ України спільно з релігійною громадою Спасо-Преображенського кафедрального собору. Над стелою працювали декілька місяців: розробляли макет, додавали імена. На жаль, перед відкриттям стало відомо про іще одного загиблого з Немирівщини. Його ім’я також викарбують серед інших героїв. Місце встановлення дошки обрали не випадкове, ближче до собору. Аби будь-хто міг прийти і помолитися за упокій героїв.

Від початку війни на Донбасі єпархія регулярно допомагає українським армійцям та всім постраждалим під час цього збройного конфлікту. Нещодавно митрополит Симеон відвідав військовослужбовців в районі проведення ООС, де звершив молебень за Україну та українських воїнів, а також передав гуманітарну допомогу.

You may also like...