Ув’язнення за «злив»: засуджено двох інформаторів бойовиків

Два інформатори незаконних збройних формувань терористичної організації «ЛНР», яких затримали контррозвідники СБУ, отримали тюремні терміни.

Спільники терористів з Новоайдарського району та Лисичанська передавали куратору інформацію про дислокацію та переміщення військової техніки ЗСУ.

На изображении может находиться: еда

Так після чергового «зливу», бойовики здійснили спробу прориву лінії оборони, що супроводжувалось артилерійським обстрілом українських позицій. Як наслідок – пошкоджено військові та цивільні об’єкти.

Крім того інформатори передавали бойовикам списки місцевих мешканців, які служать в українських військових підрозділах та правоохоронних органах.

Під час обшуків у злочинців було вилучено вибухівку та боєприпаси, а також засоби зв’язку для спілкування з кураторами. Серед виявлених засобів ураження: тротилова шашка, граната Ф-1, набої різного калібру, комп’ютерна техніку та мобільні пристрої, які використовувалась для передачі ворогу розвідувальної інформації.

Обвинувачені повністю визнали свою вину. Їм призначено покарання за ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 263, а також ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України та засуджено до п’яти та трьох років і трьох місяців позбавлення волі.

Служба безпеки України

You may also like...