В День Українського прапора ми хочемо, щоб усі запалили свічку та згадали пам’ять краматорського школяра Степана Чубенка, посмертно нагородженого волонтерським орденом “Народний герой України”

Йому було лише 16 років. Він був воротарем юнацької футбольної команди “Авангард” із Краматорська.

Степан Чубенко разом із друзями брав участь у мітингах на підтримку цілісності України, що проводилися в його рідному місті, допомагав літнім людям під час обстрілів. У червні 2014-го він поїхав до друга у Київ, після чого повертався додому на поїзді через Донецьк, де і був затриманий бойовиками з проросійського бандформування “Керч” за жовто-блакитну стрічку на рюкзаку ??.

На изображении может находиться: 1 человек, часть тела крупным планом

Спочатку терористи його жорстоко били та катували, а потім відвезли до Горбачево-Михайлівки. Повели до берега річки. Руки скрутили за спиною скотчем, футболку – на голову. Потім один з ватажків бойовиків – Вадим Погодін з позивним “Керч”, вистрілив хлопцю у потилицю. Було п’ять пострілів. Так проросійські терористи стратили підлітка ЗА ЖОВТО-БЛАКИТНУ СТРІЧКУ на рюкзаку. Зараз “Керч” переховується у Криму під покровительством Російської Федерації.

Сьогодні день прапора України, прапора і кольорів за які українців вбивали та катували російські бойовики на Донбасі. Це нещодавна історія нової війни і я хочу, щоб ви усі пам’ятали про цього хлопця та про багатьох інших закатованих українців, коли вам черговий раз скажуть брататися з російськими окупантами.

Запаліть свічку, згадайте Степана, бо День прапора України це і його день, бо він жив з цим прапором і загинув за нього.

Цінуйте український прапор, бережіть його, бо за нього проливали кров сини та доньки України.

Слава Україні та її Героям! // InformNapalm

You may also like...