В районі н.п. Богданівка та Петрівське на Донеччині розпочався практичний етап процесу розведення сил і засобів на ділянці №3

Сьогодні, 9 листопада, о 12. 00, в районі н.п. Богданівка та Петрівське Донецької області, розпочався практичний етап процесу розведення сил і засобів.
Українська сторона була готова до практичного розведення ще вчора, 8 листопада.

Ця дата визначена враховуючи той факт, що останнє порушення режиму припинення вогню на ділянці розведення сил та засобів №3 (н.п. Петрівське), відображене у щоденному звіті Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ (далі СММ ОБСЄ) в Україні від 31.10.2019, зафіксовано 30 жовтня цього року.

На изображении может находиться: один или несколько человек, дерево, на улице и природа

Дії окупаційних військ нелогічні, про що свідчить готовність, всупереч міжнародним домовленостям, до розведення 4 листопада та неготовність, з незрозумілих причин, 8 листопада.

Попередньо було досягнуто домовленостей щодо початку розведення 9 листопада 2019:
12.00 -12.01 – білий сигнал ракети з обох сторін, що підтвердив готовність.
12.10 – повторний сигнал зеленою ракетою НЗФ РФ.
12.15 – повторний сигнал зеленою ракетою української сторони.
12.20 – практичне розведення сил і засобів розпочато.

Сигнали ракет було підтверджено СММ ОБСЄ та нашими спостережними постами на передовій.

З ділянки розведення №3 відведенню підлягають 42 військовослужбовця Збройних Сил України, три бойових броньованих машини та 48 одиниць стрілецької зброї.

Сили ООС відходять на 1 км і займають нові, заздалегідь обладнані позиції. Процес відведення верифікується представниками СММ ОБСЄ та нашими військовослужбовцями з СЦКК. Він реалізується в рамках досягнутих у попередні роки домовленостей у Мінську. Зокрема, Протоколу від 5 вересня 2014 року, Меморандуму від 19 вересня 2014 року, а також комплексу заходів з виконання Мінських угод від 12 лютого 2015 року.

Розведення особового складу та озброєння буде відбуватися протягом трьох днів.

Потім, здійснюється пошук і знищення мінно-вибухових загороджень, демонтаж фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення в межах визначеної ділянки.

На 29 добу українська сторона інформує про те, що усі заходи проведено і, вже наступного дня, представники СММ ОБСЄ проводять верифікацію виконаних заходів.

Нагадуємо – процес розведення проходить дзеркально з обох сторін.

***

– У 2016 році вже було відведення на цій ділянці. Але противник рухався вперед, і українська сторона знову зайняли ці позиції. Це підтвердження, що ми вже маємо досвід і повернемося у випадку провокацій назад. Якщо будуть обстріли противником, чи провокації, то командир підрозділу на ділянці, за погодженням командира бригади, приймають рішення на повернення на попередні позиції. Інші ділянки ні в мінському ні в нормандському форматі для процесу розведення не обговорювалися, – заступник Командувача об’єднаних сил генерал-майор Богдан Бондар.

На изображении может находиться: 2 человека, на улице

Операція об’єднаних сил / Joint Forces Operation

You may also like...