Викрито факт вербування іноземця представниками так званого «міністерства держбезпеки ЛНР», які діють під контролем спецслужб РФ

Оперативники спецслужби встановили, що випускник луганського університету з країни Близького Сходу періодично відвідував тимчасово окуповану територію у приватних справах.

Під час останнього візиту при перетині лінії розмежування через КПВВ «Станиця Луганська» іноземця затримали представники «спецслужби» бойовиків. У кайданках та з мішком на голові люди в масках відвезли його до підвального приміщення, облаштованого під тюремні каземати.

На изображении может находиться: один или несколько человек

Три доби іноземця утримували у в’язниці, не висуваючи конкретних звинувачень. Згодом під тиском загроз фізичної розправи бойовики змусили іноземного громадянина погодитись на конфіденційну співпрацю. Він мав збирати для них інформацію про інших мешканців країн Близького Сходу, які перебувають чи відвідують ОРЛО або мають бізнес на підконтрольній українській владі території.

Після повернення іноземця з так званої «ЛНР» співробітники української контррозвідки викрили факт його вербування «спецслужбою» бойовиків. Чоловік надав правоохоронцям детальні свідчення щодо обставин свого перебування у катівнях «МДБ» та вербування терористами.

Служба безпеки України

You may also like...