У Франції вперше позбавили сану священника-педофіла

Священник Бернар Прейн, чиї злочини проти ввірених йому дітей привели до відставки архієпископа Ліонського, позбавлений звання. Таке рішення прийняв у четвер церковний суд.

Про це повідомляє Zrada.today з посиланням на euronews.

Вердикт важливий не тільки тому, що ставить крапку в самій гучній справі про педофілію у французькій католицькій церкві, а й тому що вперше 74-річний священник визнаний винним, пояснили в Ліонській єпархії. У Бернара Прейна є місяць на те, щоб подати апеляцію.

Ім’я Бернара Прейна стало відомо громадськості в наприкінці 2015-го року, коли кілька жертв священика подали позови про педофілію й утворили асоціацію “Звільнене слово”. З 2016-му проти Прейна відкрили справу про сексуальне насильство над неповнолітніми, процес повинен відбутися в найближчі місяці в Ліоні.

Дуже швидко фокус перемістився на кардинала Філіпа Барбара. У березні 2019 року архієпископ Ліонський був визнаний винним у приховуванні фактів педофілії в церкві й засуджений до 6 місяців ув’язнення умовно. Виправний суд Ліона зробив висновок, що кардинал Барбарен знав про педофіліюсвященника Бернарда Прейна до більш, ніж 60 вихованцям гуртка скаутів в комуні Сен-Фуа-ле-Ліон, але разом з іншими церковними ієрархами не вжила заходів.

Кардинал відмовився визнати провину і подав апеляцію. При цьому він представив свою відставку главі Римо-католицької церкви. Папа Франциск його відставку поки не прийняв.

 

You may also like...