Міліція…Та «Інтелект»!

Крилатий вислів класичних героїв кінематографу має своє продовження у сьогоденні , зараз не потрібно їх шукати у примірниках кіно шедеврів – ні , вони зараз знаходяться …ВДСБЕЗ УМВС України у Полтавській області. Так , саме Полтава зараз безперечно претендує в шаленій гонці у номінації міста правового нігілізму . І такий відрив у гонці стає з кожним днем все більш суттєвим. Дивись і призове місце буде отримано. Тільки от яке ? Але про усе по порядку. Протягом другої половини 2004 року у системі ОВС України було запроваджено ряд спеціальних заходів , спрямованих на захист авторських та суміжних прав при здійсненні господарської діяльності з аудіо –візуальною продукцією . Дуже корисна і потрібна справа . Та не так справа робиться , як оперативними працівниками ВДСБЕЗ УМВС України у Полтавській області операція «Інтелект» проводиться.

Так , у славному місці Полтава є кілька приватних підприємців , до яких і відношуся я , які займаються на законних підставах реалізацією ліцензійних примірників аудіо – візуальної продукції. Як грім з ясного неба «звалилися» у травні 2004 року на торгові місця оперативні працівники ВДСБЕЗ УМВС України у Полтавській області. Та згідно «права вільного тлумачення» і в порушення вимог ст.190 КПК України , без відповідної ухвали суду , з перевищенням повноважень здійснили огляд місця події – торгових місць (приміщень). Такий «огляд» оперативних працівників ВДСБЄЗ справді був нічим іншим, як несанкціонованим обшуком та неправомірною перевіркою господарської діяльності. Крім того , було порушено вимоги ст.11 ЗУ «Про міліцію». Відповідно до якої, працівники міліції мають право лише вилучати документи з ознаками підробки , а не товар і апаратуру. За результатами «огляду» безпідставно було вилучено весь ліцензійний товар та апаратуру відтворення.

Такий саме «огляд» було проведено і 24.07.2004р.

І знову , 18.12.2004 р. оперуповноважений Пєлевін під час несанкціонованого огляду приміщення , з перевищенням повноважень, без всяких роз’яснень вилучив 250 відеокасет та 40 DVD дисків.

Але такі «слідчі» дії оперативних працівників не залишилися без належної правової оцінки. Так Рішенням Октябрьського районного суду м. Полтави від 14.03.2005 року моя скарга задоволена і визнано дії посадових осіб ВДСБЕЗ УМВС у Полтавській області щодо вилучення аудіо відеопродукції неправомірними.





Крім того , такі неправомірні дії отримали належну правову оцінку у прокуратурі міста та у Апеляційному суді Полтавської області.

Залишилося два питання :

1.Хто здійснював керівництво оперативними працівниками і як вони покарані за таку протиправну діяльність?

2.Як найшвидше отримати товар і апаратуру ?

Відповідь на перше питання – в.о.начальника ВДСБЕЗ УМВСУ у Полтавській області І.М.Артем’єв та його безпосередній помічник – послідовник п\п-к міліції С.Г. Міщенко здійснювали безпосереднє керівництво оперативними працівниками ВДСБЕЗ УМВСУ у Полтавській області . Взагалі ніхто ніким чином не притягнутий до відповідальності за перевищення повноважень , порушення вимог чинного законодавства.

А по другому питанню – НІЯК . Так як вже більш року я не можу отримати назад свій товар. Ви спитаєте чому? – Та тому , що його вже не має! Коли його в мене вилучали , його навмисно не описували , не зазначали підстави вилучення . А раз так , то й не має чого й повертати. Так , для пташки , повернули мені маленьку опломбовану у себе у міліції коробочку з різним непотребом і зараз по всіх інстанціях відписуються на мої скарги. Мовляв, все повернуто і не має підстав задовольняти скарги. Як кажуть , «слідчий на опера киває».

І на останнє , саме головне. З неофіційних джерел надходить інформація , що саме в.о.начальника ВДСБЕЗ УМВСУ у Полтавській області І.М.Артем’єв планує піти на підвищення – на посаду заступника начальника Управління МВСУ у Полтавській області.

З цього приводу хочемо акцентувати увагу Міністра внутрішніх справ України. Шановний Юріє Вітальвичу , зверніть увагу на «творців правового нігілізму у Полтаві » , а то не дай бог , ці діячі ще накоять Вам лиха, апробуючи «модифіковане право ВДСБЕЗ» на інших предприємцях.

О.Моргуль, спеціально для «УК»

You may also like...