Що вони собі насудили: суддя Київського апеляційного адміністративного суду Мамчур Ярослав Степанови

Мамчур Ярослав Степанович, суддя Апеляційного адміністративного суду м.Києва.Розпочав свою кар’єру судді в 1978р. у віці 26 років, тобто фактично відразу після закінчення навчання, на посаді судді Золочівського районного народного суду Львівської області.

 З початку проведення кваліфікаційного оцінювання суддів апеляційних судів міста Києва та Київської області, відповідно до рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, зупинено оцінювання 38 суддів.

Причина – написані цими суддям заяви про відставку.

Враховуючи, що дану заяву суддя може також у будь-який момент і відкликати, принаймні до остаточного прийняття рішення по ній у Вищій раді юстиції, ми маємо побоювання, що судді можуть використовувати відставку як «лазівку», щоб уникнути кваліфікаційного оцінювання.

Тому, ми і вирішили дослідити, що можуть приховувати судді, що подали у відставку саме перед початком кваліфікаційного оцінювання.

Отже, знайомтеся – Мамчур Ярослав Степанович, суддя Апеляційного адміністративного суду м.Києва.

Однак, набагато кращою є ситуація з майном, яким на даний час володіє пан Мамчур та його родина.

Так, дружина та дочка пана Мамчура з 2013р. мають у власності на двох земельну ділянку площею 0,09 га та величезний будинок на 555м² в Голосіївському районі Києва.

Ось він на фото.

На сьогоднішній день ціна подібної нерухомості складає близько 1млн$. або 25 млн.грн.

Однак, приватний будинок в Києві не єдине майно, котрим володіє сім’я судді.

Дружина Ярослава Степановича, Мамчур Лідія Зіновіївна, має у власності з 2012р. також і чималу квартиру площею 150м² в елітному ЖК «Дипломат Холл» також у Києві, на вул. Жилянська, 59 та два машиномісця у підземному паркінгу.

ЖК "Дипломат Холл", фото – gilyoner.com

Вартість на сьогодні подібної квартири в даному житловому комплексі складає близько 350тис.$, або 8,75 млн.грн. Ціна ж одного машиномісця в підземному паркінгу тут коштує близько 20тис.$

Як бачимо, сім’я судді Мамчур за 8 років проживання в Києві змогла нажити вагому кількість елітного столичного майна.

На жаль, ми так і не зможемо дізнатися, як на вище згадані факти з життя судді Київського апеляційного адміністративного суду Ярослава Мамчура та його родини відреагували б члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України під час кваліфікаційного оцінювання, тому що (як ми вже зазначали вище) Ярославу Степановичу вдалося уникнути оцінювання завдяки поданої ним заяви про відставку.

Джерело: PROSUD

You may also like...