Що вони собі насудили: заступник голови Апеляційного суду Закарпатської обл. Фазикош Ганна Василівна

Суддівські династії – достатньо поширене явище серед українських служителів Феміди. Зі зрозумілих причин такі родини потребують більш ретельного дослідження та аналізу. Про представника саме такої династії із Закарпаття ми і розповімо в даному розслідуванні.

Знайомтесь – Фазикош Ганна Василівна, заступник голови Апеляційного суду Закарпатської області.

Батько Ганни Василівни, Фазикош Василь Георгійович, колишній суддя Запорізького, а потім Закарпатського обласного суду, нині – завідувач кафедри цивільного права Ужгородського університету, а з 2011 по 2014рр. навіть був деканом юридичного факультету УжНУ.

Молодший брат пані Фазикош, Олексій Васильович, також працює суддею в Ужгородському міськрайонному суді Закарпатської області.

Ганна Василівна, слідуючи по стопах батька, в 2002 році стає суддею Ужгородського районного суду Закарпатської області, а в 2006р., маючи лише 4 роки суддівського стажу, суддею вже апеляційного суду Закарпатської області, в якому працює і понині.

У грудні 2012 року Вища рада юстиції призначає пані Фазикош заступником голови Апеляційного суду Закарпатської області.

29 квітня 2014 року З’їзд представників юридичний вищих навчальних закладів та наукових установ обирає Ганну Фазикош членом Вищої Ради юстиції, однак за місяць, 28 травня, Окружний адміністривний суд Києва скасовує це рішення.

Що ж стосується доходів Ганни Василівни, то згідно з декларацією за 2013 рік, основний її дохід – заробітна плата судді в розмірі 250 427 грн. Більш ніж скромним у цьому році є дохід сім’ї пані Фазикош, а саме – 6917 грн./рік.

Також Ганна Фазикош у 2013р. задекларувала банківські вклади на суму 120тис.грн.

Як бачимо, задекларований дохід пані Фазикош є абсолютно зрозумілим, але, вже за традицією, більше питань у нас викликало майно Ганни Василівни.

Суддя Фазикош володіє земельною ділянкою площею 10 соток та будинком поблизу Ужгорода площею 255м², що вона і зазначила у своїй декларації, а Державний земельний кадастр та реєстр речових прав на нерухоме майно нам цю інформацію підтвердили.

Ми знайшли даний будинок судді Фазикош в с.Минай під Ужгородом,  який вона, до речі, набула у власність на підставі договору дарування і договору про поділ майна.

На сьогодні ціна подібного маєтку складає близько 150тис.$ або 3,75млн.грн.

До речі, на цій же вулиці, буквально в 80 метрах, розташований і будинок на 294м² батька Ганни Василівни, Фазикоша Василя Георгійовича, що все життя пропрацював суддею та викладачем вузу, тобто, як і дочка, не мав можливості займатися бізнесом чи іншою комерційною діяльністю.

Його можна також побачити і на знімках Google біля її ж будинку.

Однак, на сьогодні в єдиному державному реєстрі МВС інформація про зареєстровані авто на ім’я "Фазикош Ганна Василівна" – відсутня.

На відміну від її батька, що у 2013-му році придбав новенький Mitsubishi Outlander 2.4л., ціна якого навіть сьогодні, у 2016р., стартує від 500тис.грн.

Через первинне кваліфікаційне оцінювання суддів має пройти кожен зі служителів Феміди, однак, якщо київські судді вже встигли познайомитися з цим явищем, то коли будуть проходити оцінювання судді з інших регіонів України, поки незрозуміло. Чи пройде дане оцінювання заступник голови Апеляційного суду Закарпатської області Ганна Фазикош? Час покаже, а ми у свою чергу продовжимо висвітлювати життя подібних кандидатів у судді "по-новому" та пильно стежити за майбутнім процесом їх оцінювання.

Джерело: PROSUD

You may also like...