ПОТЕБЕНЬКО – ПОШЕЛ! ВОЛКОВУ – ПРИГОТОВИТЬСЯ

3 июня Верховная Рада 133 голосами «за» поддержала депутатский запрос Григория Омельченко о привлечении к ответственности экс-генпрокуроров Григория Ворсинова и Михаила Потебенько. Таким образом отработанная схема многих высокопоставленных преступников, спасшихся от преследований Генпрокуратуры в стенах парламента не сработала в отношении бывших руководителей этой самой Генпрокуратуры. Грустная история…

По мнению Омельченко, Ворсинов и Потебенько скрывали факты отмывания средств Волковым. «УК» стали известны дополнительные сведения, в том числе не только количество, но и номера кредитных карт бельгийских банков, с которыми Волков посещал бельгийские, а также киевские магазины. Об этом на основании имеющихся документов нам сообщает житель Бельгии, излагающий свои мысли на государственном (украинском) языке журналист Славко Волынский.

« Птицы в клетке, звери в клетке , а на

воле воронье…» (Із блатної балади).

А чому «воронье» не в «клетке»? А тому, що ворон ворону око не виклює. Аксіома! Так казав мудрий народ. А наївна бельгійська прокуратура сподівалась, що одержить від Генпрокурора України Потебенька правову допомогу у розслідуванні справи відмивання українським нардепом Олександром Волкови мільйонів доларів через бельгійськ банки . І дійсно, бельгійська прокуратура виглядає настільки наївною і темною, вирішивши, що в Україні діє главенство закону, «злила» Потебенькові всі схеми Волкова по відмивці капіталу, розшифрувала більшу частину його компаньойонів з точними адресами, рахунки в бельгійських та інших банках за межами України, представила номери кредитних карток (21 штука – «очко»), виданих Волкову бельгійськими банками, та ще й до того уточнила місця, де народний обранець наслідив, підписуючи чеки використання кредитних карток. В тому числі й в Україні.

Іншими словами, бельгійські детективи допомогли не правосуддю України , а дали «кладочку» Олександрові Волкову, де і як ці сліди замітати. А той не лишився в боргу і перерахував понад сімсот тисяч гривень , як писала газета «Свобода», на рахунки Генпрокуратури для придбання якогось автобуса. Мабуть для туристичних перевезень . Жити якось жеж треба. А один український філантроп-журналіст взяв копіїї цих платіжних доручень і передав у бельгійську прокуратуру. І там ці платіжки були дбайливо підшиті до справи О.Волкова.

Тому і виникла ще одна підстава для бельгійських правоохоронців поміркувати, чому пан Потебенько фактично відмовився надати бельгійським колегам правову допомогу і відмазався якимись незрозумілими поясненнями про конституцію і що пан Волков чистий перед українським правосуддям, як сльоза ? Це було зроблено з дружніх , чи меркантильних мотивів?

«Так в чем вся сила, брат»? – «В деньгах вся сила, брат!». – «А я думаю вся сила в правде».

Як виглядає з матеріалів бельгійського слідства у справі відмивання Олександром Волковим «брудних» грошей, доказів щодо вини українського нардепа достатньо. Але , мабуть, останньою краплею у цій справі стали нові свідчення бельгійських детективів щодо кредитних карток («ВІЗА», «АМЕРІКЕН ЕКСПРЕСС», “ДАЙНЕРС КАРД” та «ЄВРОКАРД» ), виданих бельгійськими банками: «Кредіт банк» і «Генерале Банк» на ім”я Олександра Волкова, його дружини Али Волкової та на ім”я компаньйона по бізнесу Юрія Назаренка.

Якщо не рахувати кредитних карток Юрія Назаренка, котрий також проходить по цій справі, сімейству Волкових бельгійські банки видали 21 кредитну картку.

Ці кредитівки видавались на підставі капіталу, який «крутився» через банківські рахунки народного обранця Волкова в Бельгії. Не буду перераховувати усі номери кредитних карток, а лише деякі з них: «ВІЗА» № 4506-6329-2014, № 4513-27-4332-2018, № 4552-1827-4332-2018 …

«ЕВРОКАРД»:№ 5413-2754-0139-8308, №5413-2754-0644-8504…

«АМЕРІКЕН ЕКСПРЕСС»: 3741-821552-02009… Мабуть достатньо?

Здавалося б: ну і що? Заможний українець володіє кредитними картками. Ба ні. Цей заможний чоловік – народний депутат України і йому, як державному діячеві заборонено відкривати валютні рахунки за кордоном, та ще й відмивати через них «брудні» гроші. А ще йому заборонено брехати нібито нічого такого не було.

Усе це , як ствердужують представники бельгійської федеральної поліції, було відомо тодішньому генеральному прокуророві України панові Потебеньку. Бельгійські слідчі припускають, що пан Потебенько не те що знехтував наданою йому інформацією, а навіть приховав злочини у яких підозрюється народний депутат України Олександр Волков.

Для видачі ордеру на арешт Волкова в Україні, вважає відомий бельгійський юрист, адвокат, профі в подібних справах пан Фереманс, Генпрокуратурі варто було здійснити е-ле-мен-тар-ну процедуру не виїзджаючи з Києва. А саме: уповноважити оперпрацівника прокуратури навідатись в київський супермаркет «Мекос Міні-Маркет», та салон «Арк де Тріумф Горк» і вилучити для слідства оригінали чеків на оплату товарів кредитними картками з власним підписом Олександра Волкова 9-го лютого 1997, 13-го (от знову чортова дюжина) 97-го року в «Арк де Тріумф» того ж року, 20-го лютого знову в «Мекос Міні-Маркет». Це не повний перелік місць де наслідив за допомогою бельгійських кредитних карток Народний Депутат України Олександр Волков. Існує ще якийсь заклад «ідем (idem)”, де також отоварювався народний обранець за допомогою закордонних “крутих” кредиток. Якщо колеги допоможуть з”ясувати адресу цього завєдєнія, будемо вельми вдячні.

Невже ж тодішньому генральному прокуророві України Потебенькові, який володів цією інформацією, не було відомо, що бельгійські банки просто так кредитних карток українським громадянам не видають?

А бельгійська прокуратура, як стало мені відомо від її працівників, і надалі чекає від нового прокурора України правої допомоги по справі Олександра Волкова за зверненням № 63/97.

Натворили Волков та Потебенько мінігітів і для Посла України в Бельгії. Мій співрозмовник з мінюсту обговорюючи питання «Волков – Потебенько» висловив свою приватну думку: «У правовій допомозі ми будемо діяти стосовно України адекватно до тієї лінії поведінки , яку ведуть правоохоронні органи України».

Славко Волинський, для “УК” з Брюселю.

You may also like...