У ГОРОДИЩІ З’ЯВИВСЯ «РІЗНИК»

У Городищі під Рівним їх вже п’ятдесят: убивць, різників, паліїв, які ні миті не вагаючись, відберуть життя, і байдуже в кого — в друга, з яким п’ють горілку, чи в рідного батька, якого «замочать» за спадщину. Вони — різного віку та з різних областей України, а об’єднує їх одне — всі засуджені на довічне позбавлення волі.— А нещодавно у колонії з’явився «Різник», — повідомив «РВ» прокурор Василь Овдіюк. — Його привезли на Рівенщину з Чернігівської області, засудженому — 57 років.

…Чоловіки були покарані за свою цікавість: вони йшли кукурудзяним полем, почули неприємний запах і пішли шукати, звідки він лине. Знайшли мішок, не втримались, щоб не подивитись, що всередині, розв’язали і мало не знепритомніли: там були людські ноги. Належали вони чоловіку. Згодом у місті були знайдені голова та тулуб убитого. Його особу так і не встановили. А за рік по тому чоловік, який рибалив у річці Прут, у зоні державного кордону України з Румунією, знайшов не менш жахливу знахідку — жіночі ноги, відрізані від тулуба. Нажаханий рибалка повідомив про знахідку прикордонників. Правоохоронці встановили, що обидва розчленовані тіла чоловіка та жінки — справа рук одного «Різника». Його зуміли відшукати. Виявилось, що Григорій Галиновський був раніше судимим за вбивство, а потім — за крадіжку. Його співмешканка Світлана — також тричі за крадіжки перебувала на лаві підсудних. Після виходу на волю вони жили разом у квартирі Світлани, та коли туди ж вселився чоловік, якого звали подвійним ім’ям Міша-Вітя, Григорію це не сподобалось. Злило те, що Світлана намагалась приділити увагу їм обом. Якось разом пили горілку, посварились, і Галиновський вдарив ножем у шию свого співрозмовника, а потім — заподіяв ще кілька ударів ножем у живіт. З допомогою ножа та молотка відрізав покійнику голову, відчленив ноги, тулуб замотав у ковдру. Співмешканка, яка за цим спостерігала, допомогла убивці візком розвести частки тіла у різні мікрорайони Чернівців.

За рік по тому в цій же оселі Григорій вбив та розчленив подружку своєї співмешканки — Олену, яка зайшла до них на «вогник» з пляшкою горілки. «Розпилювати» ножем тіло подруги, як азартний м’ясник, допомагала приятелю і Світлана. Потім разом возили в річку рештки Олени, прибирали в оселі сліди крові. Світлана скаже потім, що мала намір розповісти міліції про те, що її співмешканець вбив подружку, проте була… дуже втомленою, отож думала це зробити після відпочинку. Не встигла, за нею прийшла міліція.

— «Різник» отримав довічне позбавлення волі, його подружку звільнили з-під варти у залі суду, бо провину Світлани у скоєнні злочину довести не вдалося, — повідомив «РВ» прокурор Василь Овдіюк.

Отож «Різник» житиме довічно під Рівним і матиме вдосталь часу, щоб покаятись.

Жанна Пінчук Рівне Вечірнє

You may also like...