УЖГОРОДСЬКИЙ МЕР ЯК ДЖЕРЕЛО ПІДВИЩЕНОЇ НЕБЕЗПЕКИ

Минулої п’ятниці в Ужгороді трапилося неординарне ДТП: машина міського голови Віктора Погорєлова протаранила одразу три (!) авто. Місто повниться чутками. Мцсцеві журналісти з “Політичної Украни” дослідили версії цієї прикрої події. За офіційною пан Погорєлов є фактичною жертвою пішохода-порушника правил дорожнього руху, за неофіційною – злочинець, який сівши п”яним за кермо конфіскованого авто протягом дня скоїв дві аварії поспіль. Офіційна версія від прес-служби Ужгородського міськвиконкому: дорожньо-транспортна пригода сталася минулої п»ятниці близько десятої вечора, коли міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов на службовому автомобілі джип “Гранд Черокі”, за кермом якого знаходився його водій, повертався з Чопа після проводів угорської делегації. На проспекті Свободи між Обласною бібліотекою та 16-поверхівкою (одна з найбільш аварійно небезпечних ділянок на автодорогах міста, де щороку з вини пішоходів трапляється декілька ДТП) на проїжджу частину перед автомобілем вибіг пішохід, який намагався перетнути дорогу у невстановленому місці. Щоб уникнути наїзду, водій натиснув на гальма й скерував машину вправо. В результаті джип, що рухався зі швидкістю близько 60 кілометрів на годину, понесло юзом на ВАЗ-2105 та “Фольксваген”, які стояли на узбіччі з порушенням правил паркування (в зоні автобусної зупинки). Ні водіїв, ні пасажирів у момент зіткнення в легковиках не було. Сам винуватець аварії з місця пригоди зник.

Через кілька хвилин на пр. Свободи прибули співробітники ДАІ. Водій міського голови був направлений в бюро судово-медичної експертизи, яка встановила, що він тверезий. По факту ДТП складено протокол. В результаті аварії не постраждала жодна людина. На вихідні й починаючи з понеділка мер Ужгорода працює у звичному режимі.

Натомість, очевидець цього ДТП повідомив редакції, що автомобіль мера на високій швидкості врізався у три припарковані авто. Від сильного удару перший автомобіль (Жигулі 6-ї моделі) був розбитий, а інший – “Фольксваген”, власник якого саме підходив, – зазнав значних пошкоджень. Третім автомобілем було таксі, яке негайно покинуло місце ДТП.

У заяві до міліції постраждалого громадянина Михайла К. йдеться, що за рулем того самого джипа перебував міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов у стані алкогольного сп’яніння. Йому на допомогу прийшов депутат міськради, начальник управління з питань туризму Закарпатської ОДА Сергій Слободянюк, разом з яким вони на іншому автомобілі В.Погорєлова зникли місця пригоди.

Як повідомили джерела, близькі до міського ДАІ, протокол про ДТП у державтоінспекції відсутній, а зареєстрованим є лише рапорт сержанта Опаленика про те, що ввечері сталася пригода з автомобілем джип “Cheroki” №555-01РТ (джип міського голови) за кермом якого сидів працівник виконкому Артур Шейдик. На думку представників опозиційних сил це є свідченням того, що міська влада “замітає” сліди.

Не менше цікавим є й те, що автомобіль 555-01 РТ є конфіскованим і формально перебуває на зберіганні за органами МВС, а тому не може використовуватися ні міським головою, ні працівниками міськвиконкому. Свого часу у місцевій пресі гостро обговорювалося саме питання можливості придбання нового автомобіля типу “джип” для пана Погорєлова за кошти міського бюджету. Пізніше було повідомлено, що “джип” для мера взяли в оренду.

І ще одна цікава деталь: керівник одної з ужгородських громадських організацій в приватній розмові повідомив, що він був свідком того, як тієї ж п”ятниці близько восьмої вечора джип міського голови в”їхав в дорожню огорожу біля дитячої лікарні, але не одержавши видимих пошкоджень, продовжив поїздку. Чи був на той момент у машині міський голова невідомо.

«Політична Україна»

Від “УК”. Погодьтеся: це лише дві протирічливі версії. Але, очевидно вони потребують найретельнішого дослідження, й не лише місцевими журналістами. Адже, є підстави підозрювати держчиновника Погорєлова у цілій низці порушень закону. Ні, ми не про пияцтво в робочий час (в решті-решт, о десятій вечора міський голова може собі дозволити зазирнути у чарку; окрім того, де ви бачили, щоб під час проводів іноземної делегації не було банкету й тостів за мир-дружбу-співробітництво).

Потребують перевірки відомості: чи знаходися Погорєлов за кермом й чи був він у нетверезому стані. Але й це не найстрашніше. Якщо з”ясується, що інспектори ДАІ фальсифікували протокол ДТП, тоді вже проглядають ознаки якщо не злочинної змови, то принаймні зловживання службовим становищем.

І нарешті: чи дійсно джип, який використовував Погорєлов є конфіскованим й знаходиться на зберіганні у міліії? Якщо все це підтвериться, тоді ще не зрозуміло, хто почуватиметься гірше: ужгородський мер чи-то місцеве міліцейське керівництво?

You may also like...