МАЄТКИ ДЛЯ „НОВИХ ОДЕСИТІВ”

Одеса живе за своїми законами й керована своєю „федеральною” владою. Тут не працюють вказівки президента, тут посланців з Банківської не просто ігнорують – їх за проявлене нахабство навіть лякають судом. Щоправда, лякає не одесити, а генпрокурор Піскун. Щодо його „представника на Одещині” облпрокурора Михайла Косюти, той почувається впевнено, навіть затишно – ще б пак: прокуророві є де створювати затишок – житлову проблему він давно вирішив, але продовжує поліпшувати житлові умови.Здавалося б, публікація в київській газеті «Свобода” під назвою „Одеса: безправна і кримінальна” мала стати такою собі вибухівкою для одеської влади. Але не стала. Тим не менше, наведені там факти вражають. Зацитую лише кілька рядків:

„З вини природоохоронних і контролюючих органів Одеси, за потурання керівництва облдержадміністрації та облпрокуратури в регіоні набули масового характеру порушення земельного і природоохоронного законодавства, а саме: прийняття Одеською міськрадою рішень про виділення земельних ділянок у межах територій , які мають особливий статус (прибережна захисна смуга Чорного моря, зона зсувів), надання відповідними органами дозволів на будівництво різноманітних розважальних закладів на землях санаторно-курортного, природоохоронного і оздоровчого призначення та пам”яток садового мистецтва, користування земельними ділянками без правовстановлюючих документів, самовільне будівництво на рекреаційних землях, знищення або пошкодження при будівництві багаторічних зелених насаджень тощо.

Виїздом на місце виявлено ведення будівельних робіт на території клінічного санаторію ім.В.Чкалова. Рішенням Одеської міської ради від 26.03.03 № 1109 припинено право користування санаторієм частиною земельної ділянки та надано земельну ділянку розміром 0,12 га в аренду терміном на 50 років товариству з обмеженою відповідальністю „Фірма „Магеллан” (керівник Тамбовцев О.В.) нібито для будівництва лікувального центру. За висновком управління архитектури та містобудування виконавчого комітету Одеської міської ради від 06.03.03 р. ділянка, на якій фірма „Магеллан” почала будівництво, розташована в рекреаційно-курортній зоні та в охоронній зоні пам”ятки історії та архитектури. За проектом будівництва, „будівля спального корпусу лікувального центру” є 2-поверховою, на 1-му поверсі якої розташована кімната для гостей, їдальня, допоміжні приміщення, дві палати для відпочиваючих, на 2-му поверсі – три палати, хол, кімната для гостей, музичний салон, в цокольному поверсі – інженерні та господарські приміщення, лазня, басейн,процедурний кабінет, тренажерний зал. Очевидно, це ні що інше, як приватна оселя. ( За чутками, цей „лікувальний центр” будується для Генерального прокурора С.Піскуна – Ред. „Свобода”). Незважаючи на це, всі відповідні органи узгодили будівництво, а Одеська міськрада прийняла рішення про надання земельної ділянки”.

В цьому ж числі „Свободи” наведено і слова Генерального прокурора Святослава Піскуна, який грудьми став на захист Одеського обласного прокурора Михайла Косюти після оприлюднення відомого широкій громадськості Указу Президента України.

Будівництво на території санаторія ім.. В.Чкалова триває і сьогодні. Оприлюднені факти не злякали ініціаторів зведення чергового маєтка…

Будівельники у приватній бесіді нічого нового не додали, заявивши, що зводять „новий лікувальний комплекс” за допомогою підприємства, яким керує Гіві Каркашидзе.

Натомість, одна з місцевих жителів сказала, що „насправді на території санаторія ім. В.Чкалова триває будівництво чергового приватного маєтка…”

Хто каже правду – мала б з”ясувати прокуратура, але вона не поспішає. З інформованого джерела стало відомо, що прокурор Одеської області Михайло Косюта так само має відношення до вищезгаданого будівництва на території санаторія. Фінансування організував не лише він, але й перший заступник голови-керівник управління податкової міліції ДПА в Одеській області, полковник податкової міліції І.М.Шуба.

Слід наголосити, що на вулиці Довженка,6, де один метр житла коштує тисячі доларів, і який будував так саме Гіві Каркашидзе, прокурор Михайло Косюта має дві квартири – власну та доньки. Приватизував він і державну дачу на вулиці Каманіна. На 11 станції Великого Фонтану Гіві Каркашидзе відбудував великий будинок для обласного прокурора.

Зрозуміло, що нерухомість ця скоріше за все оформлена на підставних осіб.

Звідки беруться гроші на відбудову маєточків – мало б встановити слідство. Загалом же на цьому тлі дивною виглядає нещодавня Заява Генерального прокурора України про відсутність корупції в органах прокуратури Одеської області.

В Указi Презiдента України №944 вiд 28 серпня 2003 року „Про відповідальність керівників органів виконавчої влади та прокуратури в забезпеченні законності і правопорядку, додержанні прав і свобод громадян на території Одеської області” чiтко наголошено: „Запропонувати Генеральному прокуророві України С. Піскуну вирішити питання щодо дальшого перебування на займаній посаді прокурора Одеської області М. Косюти».

Найбільше дивує погроза пана Пiскуна подати до суду на панi Ольгу Колiнько за те, що вона розповіла правду про жахливу корупцiю, не вжиття заходiв прокурором Одеської областi Косюти щодо захисту законних прав громадян України. Час Пiскуну було б подати позов на Президента України, який своїм Указом порушив питання забеспечення прав, та в рамках якого працювала Голова Координацiйного комiтету по боротьбi з корупцiєю та организованою злочинiстю при Президентовi України .

В цьому ж Указi сказано: „Вжити конкретних заходів щодо знесення в установленому порядку протиправно збудованих об”єктів та приведення зазначених територій у відповідність із їх правовим статусом». I що зроблено? Нiчого… Так навiщо такий Указ?

У Києві триває нині активна підготовка до створення спеціальної парламентської комісії, яка має вивчити проблему незаконних забудов в Одесі. Документів для вивчення, схоже буде цілком достатньо…

Голова всеукраїнського правозахисного фонду „Рутенія” в Одесі Алла Користовська мало вірить у результативність діяльності майбутньої парламентської слідчої комісії. „Владні чиновники не дадуть нормально працювати цій комісії. Якщо вона таки буде створена, – до її складу мають увійти люди рішучі та безкомпромісні. Нинішня ситуація в Одесі вимагає особливого розгляду і негайного втручання. Це настільки жахливо… Ми живемо нині у натуральній ЗОНІ під формальною назвою „Одеса”. Владні „охоронці” грабують нас і позбавили всіх прав. Люди вмирають морально… Цілком нормальним стає коли нас хапають, ріжуть, вбивають, катують… Та ще й як катують…”

Ігор Столяров, фото Павла Дрогобича, Одеса.



Загадкове будівництво на території санаторія імені В.Чкалова в Одесі



Тут мешкає прокурор Одеської області Михайлo Косютa та його донька, вулиця Довженко, 6



А ось, власне, і прокурорська приватизована, колись державна дача на вулиці Каманіна,1 в Одесі. Це у міському районі – Аркадія. Кілька метрів від берега моря.

You may also like...