КАРАУЛ! НАШИХ БЬЮТ

По версии “Нашей Украины” в Донецке избит нардеп Червоненко, а его коллегу Павленко захватили в помещении Дворца молодежи “Юность”. Донецкий облсовет утверждает, что ” народные депутаты фракции «Наша Украина» собирались воспользоваться помещением ДМ «Юность», превратив его в офис, не заплатив ни копейки за аренду. Основным аргументом своей «правоты» народные депутаты считают наличие депутатских удостоверения и депутатский иммунитет”.29 жовтня мешканці Донецька мали найочну змогу остаточно переконатися хто в місті хазяїн й як той хазяїн ставиться до гостей.

31 жовтня з 10 до 18 години в Донецькому Палаці молоді “Юність” має відбутися з”їзд “Нашої України”. За п”ять днів до цієї дати було укладено договір оренди залу Палацу та сплачено відповідну суму, але керівники області не вигадали нічого розумнішого, як зі скандалом і ганьбою зірвати захід блоку В.Ющенка.

Все почалося з того, що 29 жовтня було оголошено, що Палац начебто заміновано. Ясна річ, ніякої вибухівки не знайшли. Тоді наступного ранку надійшла вказівка виставити “бритоголових” біля входу в Палац молоді й нікого не пускати. Координатором акції призначили заступника начальника Київського райвідділу Управління внутрішніх справ Донецька Сергія Кочергіна.

Палац молоді “Юність”. На передньому плані – координатор акції С.Кочергін.

Зрання 29 жовтня в Палац молоді приїхав Голова обласної Ради Борис Колесников, віддав розпорядження й зник. Невдовзі у приймальні Бориса Вікторовича секретарка чарівним голосом брехала по телефону журналістам, що начебто її шеф у відрядженні і буде тільки через за дні. Після Колесникова до Палацу молоді прибув міський Голова Олександр Лук”янченко, особисто перевірив, чи все готово до провокації. Оскільки 31 жовтня після з”їзду “Нашої України” в Палаці молоді мав відбутися концерт гурту ВВ, О.Лук”янченко дав наказ до 12-00 демонтувати сцену, після чого також хутко зник.

Біля 11-00 до Палацу молоді прибули народні депутати Є.Червоненко та Ю.Павленко. Виставлена охорона, керована якимсь дядечкою при костюмі та краватці, перекрила вхід.


Розпорядник операції по побиттю народних депутатів



Вхід до Палацу молоді “Юність”. Справа на фотографії – народний депутат Є.Червоненко.

Під час спроби народних депутатів зайти до приміщення на них кинулися “бритоголові”. Підкреслюємо: Палац молоді – це громадське місце, де зранку до вечора працюють басейн, спортзал, різноманітні гуртки, крамниці та кав’ярня. Це – установа, що перебуває у власності обласної Ради.

Попри те, що народні депутати отримали чимало добрячих стусанів, Ю.Павленко таки прорвався в приміщення, де “бритоголові” насильницько протримали його кілька годин. Все це відбувалося на очах великої кількості міліціонерів, які слідкували за тим, щоби народні депутати не змогли ухилитися від ударів.

“Бритоголові” виконують наказ керівництва Донецької області не пускати народних депутатів до місця проведення з”їзду “Нашої України”.

Все це відбувалося на очах великої кількості міліціонерів, які слідкували за тим, щоби народні депутати не змогли ухилитися від ударів

Міліція уважно спостергіає, як до народних депутатів застосовують фізичну силу невідомі особи

Працівники Київського райвідділу міліції м.Донецька такі веселі, бо ще не не розуміють: крайніми зроблять саме їх, а не Колесникова чи Лук”янченка

Уршеті-решт на місце прибули заступники міського Голови. Вони дуже поспішали повернутися назад. Особливо квапився Геннадій Миколайович Ткаченко, який відає питаннями торгівли та громадського харчування. Як повідомили приватні підприємці, зрання 29 жовтня на всі ринки Донецка надійшла вказівка Геннадія Миколайовича, згідно з якою всі реалізатори 31 жовтня мають вийти до аеродрому, куди прилітає В.Ющенко, з транспарантами, що зараз малюють в міськраді. Реалізатори повинні кричати “Позор Ющенко”. За це в субота та неділю 1 і 2 листопада на ринках Донецька не буде справлятися ринковий збір.

Заступник міського Голови Геннадій Ткаченко розповідає народному депутатові Євгену Червоненку про те, як донецька влада поважає закони.

Заступник Донецького міського Голови Валентин Лактіонов відмовляється зняти охорону з Палацу молоді, мотивуючи це тим, що Палац перебуває не в комунальній власності, а в обласній і тому потрібен дозвіл зниклого в невідомому напрямку Бориса Колесникова.

Зі слів О.Бондаренко: “як тільки депутати зателефонували Голові облради Борису Колесникову і попросили втрутитися в ситуацію, Борис Колесников і заступник глави Облдержадміністрації Василь Джарти приїхали в “Юність”. Ця заява є брехнею. Насправді, протягом трьох годин у приймальні Колесникова відповідали, що того взагалі немає в місті. З”явилися обидва керівника лише по другій годині дня. Як тільки вони підійшли до дверей Палацу молоді, “бритоголові” моментально виструнчилися, відкрили двері, пропустили Б.Колесникова й В.Джарти всередину й знову закрили двері. Високі гості навіть не встигли зупинитися перед дверима, а не те, що назвати себе чи показати посвідчення. Після цього всім стало зрозумілим, хто поставив “бритоголових” і чиї накази вони виконують. Тоді почалася справжня бійка між народними депутатами та “бритоголовими”, внаслідок чого було вибите скло у вітрині Палацу.

А взагалі-то дивитися на весь цей влаштований Донецькою обдержадміністрацією та Обласною Радою балаган було просто соромно. Керівники області брехали, брехали й брехали. Ховалися від народних депутатів та журналістів. Розповідали, що начебто депутатів не пускали через те, що міліція шукала якусь чергову міну й т.п. Одним слово – демонстрували власні розумові здібності. Не розуміючи при цьому, що вся ця провокація В.Ющенкові ніяк не зашкодить, вона лише виставить на сміховисько його опонентів, і насамперед – з числа найближчого оточення В.Януковича. Чого, власне, в Адміністрації

Володимир БОЙКО, “УК”

ЗАЯВЛЕНИЕ ДОНЕЦКОГО ОБЛАСТНОГО СОВЕТА

Сегодня, 29 октября 2003 г, во второй половине дня руководству Донецкого облсовета и Донецкой областной государственной администрации поступили телефонные звонки от народных депутатов фракции «Наша Украина» (Е.Червоненко, О.Рыбачук и другие), пребывающих в Донецке. Звонившие с негодованием сообщили о том, что во Дворце молодежи «Юность» якобы был заперт народный депутат Юрий Павленко. Пожаловавшиеся парламентарии требовали разобраться с причинами удержания Павленко внутри здания. По просьбе звонивших депутатов, на место инцидента выехали председатель Донецкого областного совета Борис Колесников и первый заместитель председателя Донецкой областной государственной администрации Василий Джарты.

Председатель облсовета Борис Колесников и первый заместитель председателя облгосадминистрации Василий Джарты приехали к ДМ «Юность», вошли в холл, нашли Юрия Павленко и предложили ему выйти из помещения. Он отказался. Причину своего отказа он внятно не объяснил.

Действия Юрия Павленко, а также утверждения народных депутатов фракции «наша Украина» о принудительном удержании Павленко, можно расценить как популизм, саморекламу, преднамеренное разжигание несуществующего конфликта и использование грязных методов в политической деятельности.

Сегодня же народными депутатами фракции «Наша Украина» была предпринята незаконная попытка с применением силы занять помещение ДМ «Юность». Особо агрессивно себя вел Евгений Червоненко. В молодежном дворце были выбиты стекла. Накануне пресс-служба Донецкого регионального штаба блока Виктора Ющенко «Наша Украина» разослала приглашение на пресс-конференции Николая Томенко (в 12.00) и Евгения Червоненко (в 16.00), которые были назначены на 30 октября 2003 г.

В соответствии с договором #8470; 78 от 20 октября 2003 года, Партия «Реформы и порядок» арендует зрительный зал и фойе 1 этажа ДМ «Юность» с 10.00 31 октября2003 года.

Таким образом, народные депутаты фракции «Наша Украина» собирались воспользоваться помещением ДМ «Юность», превратив его в офис, не заплатив ни копейки за аренду. Основным аргументом своей «правоты» народные депутаты считают наличие депутатских удостоверения и депутатский иммунитет.

You may also like...