Виктор Ющенко. Отравленная совесть

Скандальная история с отравлением Виктора Ющенко набирает новые обороты. Президент Украины недоволен темпами расследования уголовного дела. В средствах массовой информации и телеэфире требуя одеть наручники и арестовать тех, кого лично он считает виновными. Президент Украины считает дело раскрытым, забывая о презумпции невиновности, Конституции и задекларированным им самим принципам верховенства права в стране. Ему вторят ответственные сотрудники Секретариата, через средства массовой информации разглашая сведения, представляющие тайну следствия. Украинская традиция – всплеск громких заявлений на эту тему всегда совпадает с ежегодной предвыборной компанией в Украине. Удивительно, но сам Виктор Ющенко на протяжении трех лет с украинским следствием не сотрудничает. Спустя полтора года с большими усилиями со стороны Генеральной прокуратуры его удалось убедить сдать анализы на наличие в крови диоксина в заграничных лабораториях. И до сих пор неизвестно, чью «обезличенную» кровь, отправленную почтой «DHL» (!), исследовали зарубежные врачи, обнаружившие в ней запредельные для человеческого организма дозы диоксина. А единственный допрос потерпевшего следователи сумели провести только через шесть месяцев после возбуждения уголовного дела!

Сегодня в распоряжении журналистов оказались протоколы допросов свидетелей и самого Виктора Ющенко.

При ознакомлении с документами становится ясно – озвучивая обвинения в СМИ и требуя немедленной расправы над «подлюгами», Виктор Ющенко умышленно вводит общественность в заблуждение. И, по объективным причинам, попросту ничего не помнит о событиях 5 сентября 2004 года, откровенно пытаясь подстроить свои показания под определенную версию.

В доказательство, приводим опубликованные Интернет-изданиями показания потерпевшего Виктора Ющенко, позволив себе сопроводить официальный текст документа комментариями (выделено курсивом).

ПРОТОКОЛ

допиту потерпілого

м. Київ 21 березня 2005 року

Начальник Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України державний радник юстиції 3 класу Куций О.А., за участю Генера-льного прокурора України Піскуна С.М., в приміщенні Адміністрації Пре-зидента України, з дотриманням вимог ст. ст. 49, 72, 85, 122, 167, 171 КПК України допитав потерпілого:

Ющенка Віктора Андрійовича

Допит розпочато о «15» год. «00» хвилин. Допит закінчено о «19» год. «00» хвилин.

На пропозицію слідчого дати покази про відомі йому обставини свідок пояснив наступне:

Щодо обставин значного погіршання стану мого здоров’я можу пояснити наступне. Весною 2004 року мене було висунуто кандидатом на пост Президенти України від блоку «Наша Україна», який був опозиційним до діючої влади. Хочу зазначити, що передвиборча компанія 2004 року відзначалася жорстким протистоянням політичних сил.

Я багато разів аналізував обставини раптового погіршання мого здоров’я у вересні 2004 року та події які відбувалися напередодні цього, в процесі мого лікування і прихожу до висновку та впевненості, що у даному випадку було вчинено замах на моє життя шляхом отруєння, і воно було вчинено саме вечором з 5 на 6 вересня 2004 року, під час вечері на дачі Сацюка В.М.

В той день, в неділю 5 вересня 2004 року я, разом із своєю командою приймав участь у передвиборчому мітингу в м. Чернігові.

В той день Жванія Д.В. сказав мені, що він домовився про нашу зустріч із Головою Служби безпеки України Смішко І.П., його першим заступником Сацюком В.М. в цей вечір на дачі останнього.

(Насправдi, Ющенко та Жванiя домовлялись про зустрiч ще на 4 вересня 2004 року. Але вона була вiдмiнена через хворобливий стан В.Ющенко)

У мене склалося таке враження що Жванія Д.В. сильно, навіть неймовірно сильно, надприродно наполягав щоб ми поїхали до Сацюка В.М. Як він мені пояснив, начебто, тому що він обіцяв Сацюку В.М. і йому буде незручно якщо ми не приїдемо на зустріч.

Після проведення мітингу в м. Чернігові ми поїхали на вечерю на дачу одних наших знайомих. На цій вечері Жванія Д.В. сидів рядом біля мене і наприкінці вечері він говорив що треба буде поїхати до Сацюка В.М. на вечерю.

(Чому на вечері на дачі в О.Головіна був присутній Червоненко Є.А., який нiбито пробував їжу перед вживанням Ющенком В.А.,, а на зустріч на дачу Сацюка В.М. його не взяли? Звернiть увагу – В.Ющенко ухилився вiд обговорення обставин цієї вечерi.)

Коли 5 вересня 2004 року у Чернігові я сходив з трибуни і зупинився на останній сходинці, я сказав Жванії Д.В.: «Давиде, у нас мала бути чудова вечеря з організаторами мітингу, а ти мені влаштував зустріч з СБУ і тягнеш мене туди», на що він нічого не відповів.

(Ющенко мабуть забув, що вiн поспiшав на запрошення Головiна у с. Пiрново?)

Того вечора, Жванія Д.В. просив мене поїхати на вечерю до Сацюка В.М. багато разів, може сім разів.

Ми з Жванією Д.В. сіли в автомобіль і поїхали по дорозі. Автомобілі які нас супроводжували на моє прохання уїхали.

Коли я присів за той стіл там були різні закуски, подали пиво, розлити думаю так грам по 15 спочатку горілки.

Було так, мені здається, що ми вдвох сиділи з Головою служби безпеки України, а Жванія Д.В. і Сацюк В.М. стояли біля нас не присідаючи. Мені здається що це було так.

(З протоколiв допитiв свiдкiв встановлено, що Сацюк та Жванiя сидiли за столом з самого початку зустрiчi.)

Запитання: Скажіть чи був тоді на вечері у Сацюка В.М. чоловік грузинської зовнішності?

Відповідь: Грузина не було. Грузин появився в цьому в хаті вже перед кінцем.

(В.Ющенко свiдомо каже неправду: Фома Цинцабадзе разом зi Жванiєю супроводжував Ющенко зранку 5 вересня. Саме вiн був за кермом автомобiля, на якому Ющенко прибув на вечерю до В,Сацюка. Вiн же i вiдвiз Ющенко до дому по її закiнченню, та там фотографувався з ним).

Наливав та доливав горілку Сацюк В.М. в темні керамічні стакани, в яких не було видно хто скільки випив.

( В.Сацюк за столом горiлку не наливав. Це робив Т.Залеський, який знаходився там с самого початку. Треба звернути увагу – В.Ющенко не памятає, хто сидiв з ним за столом. Але навмисно загострює увагу слiдства на « темних керамiчних стаканах», яких насправдi не було ).

Було так, що ми коротко хвилин десь 10-15 так були в оточені Сацюка В.М. і Жванії Д.В. потім вони пішли, а я і Смішко І.В. були один на один до глибокої ночі.

При цьому ми пили та їли на столі стояли закуски. Холодно було, і тому нам ще приносили куртки, я вів розмову із Смешком І.П. час від часу нам щось подавали нам стіл і нам це приносив сам Сацюк В.М.

(По Ющенко: за 10-15 хвилин вiн встиг поїсти ракiв, закуски, плов, випити пива та горiлки. Насправдi, вечеря Ющенко в бесiдцi у колi Cмешка, Сацюка та Жванii тривала близько двох годин, пiд час якої було випито 1,5 лiтра горiлки та багато пива. Весь час розмови наодинцi мiж В.Ющенко з Головою СБУ, В.Сацюк та iншi знаходились в помешканнi, їжу спiврозмовникам нiхто не приносив. Але Ющенко робить наклеп та впевнено свiдчить проти Сацюка).

Це було в першій частині вечері, бо в другій ми просто говорили і просили, щоб нас ніхто не турбував. Я думаю близько пів-першо ночі ми закінчили розмову, трохи посиділи ще, тоді прийшли Сацюк В.М. та Жванія Д.В. які запросили нас у хату.

(Сацюк та Жванiя пiд час розмови мiж Ющенко та Смешко до столу не пiдходили, Ющенко в помешкання не запрошували)..

Я зайшов у хату побачив здорового такого чоловіка, кремезного. Це був помічник Сацюка В.М. – Залеський Т.В., я йому ще комплімент зробив -«козак повної комплекції».

(В.Ющенко знову каже неправду, що Т.Залеського він вперше побачив в приміщенні, куди зайшов із Смешко після розмови на вулиці в бесiдцi. Встановлено, що Залеський був присутнiй на зустрiчi з самого початку).

Потім ми сіли в хаті за такий невеличкий десертний стіл і там був тільки десерт: горішки, здається кавун та диня.

Запитання: Чи їли ви плов, який Вам давали в бесідці ще перед цим, який Вам особисто подав Залеський в окремій тарілці?

Відповідь: Це могло бути. Я з’їв плов з тарілки яку подавав помічник Сацюка В.М.

(Тiлькі пiсля навідного питання слiдчого: «чи їли ви плов, який Вам давали в бесідці ще перед цим, який Вам особисто подав Залеський в окремій тарілці», В.Ющенко не категорично відповів – „Це могло бути” і додав – „ Я з’їв плов з тарілки яку подавав помічник Сацюка В.М.” Хоч за хвилину до цього стверджував, що впершее побачив Залеського тiльки в помешканнi).

Декілька раз наливали в коньячні чарки коняку. Коняк пили всі. Не було такого, що мені наливали окремо одному. Я пригадую що там друга пляшка появилася.

Коли ми зайшли то в мене було таке враження, що до нас Жванія Д.В. та Сацюк В.М. вже «потренувалися» по коняку. Вони були напідпитку. В якийсь момент цей коняк був допитий і вони принесли нову пляшку. Я думаю, що цей коняк приніс оцей дядько – «козак» Залеський Т.В.

( Коньяк в помешкання Залеський не заносив).

Запитання: Що це був за коняк та чи всі його пили, чи тільки Ви?

Відповідь: На назву я великої уваги не звернув. Я знаю, що його наливали багато разів всім і всі його пили.

Оскільки коняк це не мій напій, то я його ковтнув і поставив на стіл, а мені знову налили, я ковтнув і знову наливають.

Так досить довго там сиділи, різні балачки як правило політичні.

(Встановлено, що крiм одного лiтра коньяку Ющенко разом з iншими випив ще лiтр вiскi, але про це мовчить.).

Запитання: Чи був там грузин та двоє узбеків працівників ресторану?

Відповідь: Я покидав компанію бо виходив у туалет можливо в той час хтось і заходив, а так я нікого іншого не бачив окрім цього здорового. Я чув, що Сацюк В.М. щось кричав в двері до когось щоб подавали швидше на стіл їжу, але самих узбеків я не бачив.

– (В.Ющенко свiдомо дає слiдству неправдиву iнформацiю. Адже грузин – Фома Цинцабадзе супроводжував його пiд час турне у Чернигiв, був присутнiм за столом на вечерi в Пiрново и сам привiз Ющенко на дачу Сацюка та вiдвiз до дому).

Потім, це вже було можливо три, пів четвертого, ми виходимо на вулицю було вже досить холодно. І от тоді перед тим як виходити з хати у мене появилося таке відчуття що прорізався біль, головна біль і я бачу що вже треба покидати компанію. Вийшли на вулицю і там ще хвилин 5 – 10 ще постояли поговорили, я так швиденько попросив хлопців щоб закінчували розмову.

(Свiдки кажуть, що навпаки, Ющенко був в чудовому гуморi i не на що не скаржився).

Саме ця біль мене заставила їхати додому, тоді ця біль ще була не різка, але коли я приїхав додому через 20 хвилин я йшов з охоронником Петром і пройшовши через арку сказав йому, що якби від голови були хороші ліки я б їх зараз випив бо голова розколюється.

В машині де інколи були деякі ліки і я жалкував, що нема ліків бо голова в мене тоді дуже сильно боліла.

Раніше мене голова так не боліла. Якщо колись були якісь симптоми то Катя — моя дружина давала мені ліки і все проходило. А оце я йду і відчуваю, що по серйозному голову мене давить.

Коли я зайшов додому то дружина мене зустріла, поцілувала в губи і сказала, що від мене металом пахне хоча я не їв їжі з таким запахом.

Я не звернув спочатку на це особливої уваги, а тоді звернувся до Каті щоб вона дала мені щось від голови і вона дала мені якісь ліки.

Я ліг спати і протягом години не міг заснути. Я встав посидів трохи і пішли якісь спазми по спині під лівою лопаткою. Я попросив щоб дружина повторила ліки і вона дала мені їх знову. Через дві години я знову прийняв ліки, але вони не допомогли, біль посилилась і набула загального порядку була така «мігруюча».

Потім вже зранку приїхала лікар Шишкіна і оглянула мене.

( В.Ющенко дае неправдивi свідчення, як в частині часу його перебування на дачі В.Сацюка, так і в частині проявів ознак отруєння після вечері. Так, о 22.30 годині 5 вересня В.Ющенко ще знаходився на дачі О.Головіна, де вечеряв в компанії, після чого, приблизно о 23 годині, виїхав в напрямку Києва і був відсутній (знаходився на дачі у В.Сацюка приблизно на протязі 4-х годин ( тобто приблизно з 23.30 до 3.30. години). Коли В.Ющенко повернувся, виглядав вже стомленим, тому що було пізно і пройшло вже 19 годин, як він не відпочивав. Але ніяких ознак захворювання, тошноти, у нього не було і він на такі симптоми не скаржився”.

Не узгоджуються з фактичними даними показання В.Ющенка і щодо подій ранку 6 вересня. Так, 6 вересня близько 9-ої ранку В.Ющенко вийшов з дому і поїхав в офіс. Зовні В.Ющенко виглядав нормально, але повідомив, що з ночі у нього болить голова. Після прибуття на роботу В.Ющенко вжив медичний препарат від алкогольної інтоксикації. Після обіду відвідав сауну, де парився, пив кумис та відпочивав, скаржився на погане самопочуття, головну біль та болі в кістках всього організму. По дорозі додому, приблизно о 20 годині, В.Ющенка знудило і він блював. Після чого він поскаржився на посилення головного болю. Охоронець по телефону запросив особистого лікаря В.Ющенка Шишкіну О.С., щоб та приїхала додому до В.Ющенка.

Як відомо, О.Шишкіна вперше оглянула В.Ющенка не вранці 6 вересня, як заявив потерпілий, а ввечері, приблизно о 21 годині.

Хворий скаржився лікарю на погане самопочуття, головні болі, дискомфорт у шлунку і нудоту. Пояснив також, що по дорозі додому блював. Про блювоту, яка начебто була близько 8-ї ранку 6 вересня, В.Ющенко лікарю не повідомляв. Лікар діагностувала у хворого «гострий аліментарний гастрит та харчову інтоксикацію під питанням».

Подальший розвиток хвороби В.Ющенка, як заявила О.Шишкіна, не давав жодних підстав стверджувати про токсикоінфекцію).

Запитання: Чи була у Вас ломота в кістках та нудота?

Відповідь: Так, коли я лежав у мене були позови до рвоти приблизно біля 6 години ранку. Я вирішив піти в туалет але хода у мене була шатка і я подумав якщо полежати і не рухатись то я все утримаю, воно до речі так і вийшло. Однак пізніше, через 2 години, я все-одно вирвав. Моє тіло боліло, ломило кості, біль була мігруюча. Здавалося що болить то нога то по спині пішла біль.

(Відомо, що ще 4 вересня В.Ющенко відчув різкі болі в області спини, і увечері цього ж дня за ініціативи Д.Жванії з цього приводу В.Ющенку було зроблено оздоровчий масаж. Цей факт підтвердив масажист Ю.Десятський. Відомо також, що напередодні появи болів у спині В.Ющенко знаходився у передвиборчому турне по Хмельницькій області, під час якого безсистемно харчувався – тільки вечеряв: 2 вересня у ресторані м. Кам’янець-Подільського, 3 вересня – у приватній оселі під м. Нетішин у керівника місцевого виборчого штабу нардепа Шандри В.М.)

Потім вже я думаю в 10 годині ранку почала ясно фіксуватися біль під лівою лопаткою, було таке враження що хтось там голку тримає. Ця біль залишилась у мене на місяців два. Це була точка під лівою лопаткою в радіусі десь сантиметрів 10 і було таке враження що вона там закріпилася.

Мене пробували лікувати наступного дня зранку принесли конячого молока – кумису, пробували або кислим забити чимось, прочистить організм.

Лікарі не могли поставити діагноз, пробували то одні ліки, то інші. В другій половині дня вони вирішили зробити перелівання крові.

Перше що мене насторожило це те, що не було такого чіткого осмисленого діагнозу. Не було єдиної думки що зі мною робити далі. Одні пропонували промити шлунок, другі пропонували промити кров, треті пропонували робити блокаду, четверті пропонували кисле молоко та побільше пити води. Це така еклектика в якій путались всі лікарі, свідомого визначення не було день за днем. Я 99 відсотків часу знаходився в ліжку з яких відсотків 20 я стояв на колінах спершись на лікті. Мене найбільше боліла голова, спина та були сильні болі в животі. В той день (четвер) я давав інтерв’ю стоячи на колінах за журнальним столиком. Мені кололи обезболююче але коли вечором обезболююче перестало діяти до мене приїхав Плющ і сказав, що якщо ти хочеш щоб живий був то терміново сідай в літак і вилітай. Спочатку ми не знали до кого звернутись та в яку клініку поїхати. Іван Степанович сказав, що я знаю до кого і це треба робити не думаючи. Ми поговорили і він поїхав у Черкаси.

Запитання: Коли Ви летіли в літаку чи давали Вам їсти пити та чи були там чужі люди?

Відповідь: їсти пити не давали бо у мене був вже такий стан що я нічого не хотів. Чужих людей не було.

Коли ми прилетіли в Австрію у мене були сильні болі у спині та животі і я сидів на руках. Коли мене побачив лікар, а ми зразу знайомі не були, то ми вже потім і Корпан сказав щоб їхати кілометрів 120, просто включив скажену швидкість.

Мене завезли в поліклініку взяли на аналіз кров і зразу ж поставив капельницю, з якою я зразу безперервно просидів години дві а потів і весь час лікування.

(Є суттєві невідповідності показань В.Ющенка щодо симптоматики та появи перших проявів захворювання офіційним свідченням австрійського лікаря із клініки «Рудольфінерхаус». За свідченнями М.Корпана, які він дав у віденському суді, В.Ющенко під час анамнезу повідомив його, «що увечері 5 вересня 2004 року він вечеряв з двома представниками СБУ Після цього у нього почався сильний головний біль і нудота. Через 12 годин, почався сильний біль в черевній порожнині і в спині».

Щодо сильного болю в черевній порожнині, то відомо, що 6 вересня В.Ющенко, як зафіксовано в протоколі його допиту, взагалі нікому не скаржився з цього приводу.

Якщо вважати, що сильний біль в черевній порожнині В.Ющенко відчув, як стверджує М.Корпан, через 12 годин після вечері у В.Сацюка, то поява такого болю мала б бути приблизно о 15 годині 6 вересня. В цей час В.Ющенко знаходився у сауні в с. Боденьки, де парився, пив кумис та відпочивав, скаржився на погане самопочуття, головну біль та болі в кістках всього організму, а про болі в черевній порожнині i мови не велося.

Якщо вважати, що сильний біль у черевній порожнині В.Ющенко відчув коли вперше відчув позови до блювоти, що за його свідченнями було о 6 ранку 6 вересня, то приблизно за 12 годин до цього, він знаходився у мешканця м. Чернігова В.В.Шура, де вживав домашнього виготовлення алкогольний напій, настояний на дерев’яних стружках, який, за висловлюваннями деяких медичних фахівців, не може бути рекомендованим для вжиття навіть здоровим людям;

Якщо вважати, що сильний біль у черевній порожнині В.Ющенко відчув коли вперше блював, що за його свідченнями було о 8 ранку 6 вересня, то приблизно за 12 годин до цього, В.Ющенко вечеряв на дачі у О.Головіна.

Якщо вважати, сильний біль у черевній порожнині – дискомфорт у шлунку, про що о 21 годині 6 вересня В.Ющенко повідомив лікаря О.Шишкіну, то приблизно за 12 годин до цього В.Ющенко вживав пігулки «Алказельц» та кисломолочний продукт «Айран».

Щодо сильного болю у спині, то, як випливає із показань В.Ющенка, вперше біль з’явився у нього близько 5 години ранку 6 вересня. Якщо слідувати показанням М.Корпана, який стверджує, що за словами В.Ющенка це сталося через 12 годин після вечері з керівниками СБУ, то насправді за 12 годин до появи такого болю В.Ющенко знаходився не з керівництвом СБУ, а був у того ж В.Шури у м. Чернігові).

Запитання: Скажіть чи їли Ви в Криму консервовану ікру?

Відповідь: Так, ми купили по дорозі ікру в банці але тоді її їли всі разом. Ця ікра виявилась штучна, виготовлена з нафти і ми коли це взнали її викинули.

(Жванiя свiдчить, що iкру Ющенко не викинув, а вжив геть усю)

Запитання: Скільки часу Ви були на дачі в Сацюка В.М.?

Відповідь: На дачі я був так думаю з 22.30 до 3.30 плюс мінус півгодини.

У мене таке враження, що тоді Бог хотів мене в другу сторону відвезти, щоб я не їхав. Все так виглядало нелогічно, нездорово, неправильно. (Показання В.Ющенка в частині часу перебування на дачі В.Сацюка спростовуються свідками – Ющенко залишив дачу Головiна приблизно о 23 годині, хоча сам В.Ющенко стверджує, що з 22.30 він вже знаходився на дачі у В.Сацюка).

Запитання: Скажіть Жванця Д.В. завжди був поруч з Вами чи він з’явився перед поїздкою на дачу Сацюка В.М. щоб вговорити їхати на дачу?

Відповідь: Жванія Д.В., як я вже казав, якось дуже наполегливо коло мене знаходився і сидів біля мене і все уговорював мене їхати на вечерю до Сацюка В.М.

Запитання: Скажіть, чи потрібна Вам була ця зустріч з керівниками СБУ 5.09.04 чи була в ній необхідність, якась терміновість?

Відповідь: Ні, ніякої терміновості та обставин які б вимагали провести цю зустріч не було. Це була загальна розмова яка не тягнула за собою ніяких серозних наслідків.

Запитання: Скажіть чи проводили Вам якісь ін’єкції чи операції з омолодження організму у серпні-вересні 2004 року?

Відповідь: Ні, це повна нісенітниця, нічого подібного не було ні до отруєння ні після і про це мене ніхто раніше не питав. Таке питання мені навіть не ставила парламентська комісія Сівковича з розслідувань обставин мого отруєння.

Запитання: Скажіть, які у Вас стосунки з лікарем Шишкіною?

Відповідь: В перший день, після того, як стан мого здоров’я різко сильно погіршився, Шишкіна діагнозу не поставила, як і не поставили діагнозу ті люди яких вона привезла, я розумію, що це не її вина, однак це породило певну недовіру і можливо якусь образу з її боку коли я звернувся до австрійських лікарів.

Запитання: Скажіть чи можете Ви сказати, що Вас було отруєно на дачі Сацюка, чи можливо в другому місці і другими людьми?

Відповідь: Я отримував декілька застережень про те, що потрібно бути обережним, особливо ці застереження посилились, коли Медведчук В. дав інтерв’ю про те, що я ніколи не стану Президентом. Я потім аналізував всі відношення до мене людей, з ким я зустрічався, де вживав їжу, де велися якісь розмови, я можу сказати, що мене отруїли саме на дачі у Сацюка. Я не хотів і не планував їхати до Сацюка, але мене багато разів просив про це Жванія, а мені ця зустріч була непотрібна.

(З показів Д.В.Жванії та Цинцабадзе, перша зустріч з Ющенко В.А. була проведена приблизно у липні 2004 року на дачі в останнього, де була досягнута домовленість організувати спілкування із Смешко І.П. у неформальній обстановці).



– На зустрічі не було ніякої необхідної розмови чи якихось обіцянок мені, а також з мого боку. Ніякої допомоги мені ніхто з них на вечері не обіцяв, а я не просив у них. Чому так наполягав на зустрічі Жванія Д.В. я сказати не можу. Хто з них виконав таке я не знаю. Але те, що на вечері у Сацюка В.М. я був отруєний я в цьому впевнений. Є для цього об’єктивні факти на які я вже вказував. Ця підозра обґрунтована.

– (Так в чому ж заключався аналіз, на підставі якого В.Ющенко дійшов переконливого для себе висновку, що його отруєння сталося саме на дачі у В.Сацюка? I чим обгрунтована ця пiдозра? На якi саме об’єктивнi факти вказав Ющенко в допитi?)

Питання: Чи попереджали Вас коли і хто, що на Ваше життя може бути вчинено замах?

Відповідь: Мені казали це різні люди, попереджували бути обережним з їжею та за кермом, це було за кілька місяців. І я дуже не хотів їхати до Сацюка, ніби хтось мене туди зупиняв.

(В той день Ющенко не знайшов часу та вiдмовився вiд вечерi в колi однопартiйцiв в Черніговi, декiлька хвилин побув у гр. Шури, де вжив саморобний напий на стружках. Тiльки годину–пiвтори вiдвiв на вечерю з друзями у с. Пiрново, де встиг випити пляшку вина. Висновок: для свого оточення Ющенко не знайшов часу.

А на зустрiчi з керiвництвом СБУ, куди він так «не хотів їхати», Ющенко жваво спiлкувався, вжив безліч пива, горiлки, коньяку, вiскi та провiв там всю нiч. Як же пiсля цього зрозумiти його слова: «І я дуже не хотів їхати до Сацюка…»?).

На этом допрос потерпевшего был закончен. За скупыми строками показаний Президента Украины легко просматривается неискренность и откровенная ложь В.Ющенко. И его явное желание любой ценой повесить преступление на тех, кого он выбрал и безапелляционно назначил виновными.

И напоследок. В. Ющенко заявил в СМИ, что осталось провести допрос «тех трех», и дело будет раскрыто. Интересно, на чем основана такая твердая убежденность? Какими методами и средствами, господин Президент, Вы намерены выбивать из людей признательные показания о том, чего они не совершали? Прошу считать это журналистским запросом.

Тарас Залесский, главный редактор «УК»

You may also like...