«Квартал 95» потрапив у черговий скандал: тепер через танці під відео з загиблим військовим

Артисти «Кварталу 95» використали в номері з танцями відео з загиблими військовослужбовцями ЗСУ, чим обурили мережу

Нещодавній випуск «Кварталу» викликав скандал у мережі. Як виявилося, гумористи влаштували номер та співали жартівливу пісню на тлі відео з військовими, захисниками України, які вважаються зниклими. Один з них, за свідченням його побратимів, загинув.

Коміки виконували трек під ролик із соцмереж, на якому українські військові з «заблюреними» обличчями танцювали на камеру. Фотограф Чарівна Ната, чоловік якої захищав країну на фронті, обурилася через виступ «Кварталу» – на відео, яке використали гумористи, був саме її чоловік-військовий Юрій Назаренко.

«Але чи є повага у «95 Кварталу» до зниклих і загиблих військовослужбовців? Чи можливо «95 Квартал» вважає, що я, Остап і сімʼя Сашка теж будемо посміхатись, радіти і підтанцьовувати. Огидно, що з болю інших людей роблять шоу. Зовсім не той контекст», – додала вона.

У коментарях під дописом з’явилося чимало критики на адресу гумористів та «Кварталу» . Зокрема юзери писали:

  • «Жорсткий дисонанс: на екрані хлопці, що трагічно на Донецькому напрямі поклали свої життя, а на передньому фоні пузаті дядьки жартують про перемовини! «Квартал 95» – ну так, «ціність людини у нас на першому місці»,
  • «Треба було всьому залу встати і піти звідти»,
  • «Квартал 95», у вас не виходить робити свій контент так, щоб не тригерити і не ображати при цьому військових, переселенців і загалом людей?»,
  • «Хай би так потанцювати на нулі! Гадаю вже б не захотілось! Чому це так всіх виселить? Ганьба».

Згодом під дописом фотографки з’явився коментар і від представників студії. Вони зазначили, що знайшли відео у «відкритих джерелах» і не знали, хто на ньому. А тому «з пошани до героїв» їхні обличчя було «заблюрено».

«Ми з величезною вдячністю ставимося до наших військових. І точно не хотіли когось образити цим відео чи задіти чиїсь почуття», – йшлося у коментарі.

Представники студії «Квартал 95» прокоментували використання відео із захисниками України

Представники студії «Квартал 95» прокоментували використання відео із захисниками України
скриншот коментаря «Кварталу 95»

У відповідь на цей коментар авторка допису висловила надію на те, що надалі гумористи та автори виступів будуть більш ретельно обирати кадри для номерів.

«Розумію, і це певно була би інша історія, як би ці люди не були зниклі безвісти, а, за свідченнями побратимів, взагалі загиблі. Тому я сподіваюсь, що для наступних виступів ви будете ретельніше перевіряти інформацію. Дякую», – написала вона.

Що відомо про Юрія Назаренка

Захисник України Юрій Назаренко зник ще у січні 2023 року. Його дружина, яка залишилася сама з маленьким сином Остапом, розповідала, що побратими військового розкрили їй подробиці трагедії. Чоловік, як повідомлялося, загинув внаслідок ворожого удару.

За словами дружини, боротьба Юрія Назаренка з усім російським почалася ще задовго до повномасштабного вторгнення

За словами дружини, боротьба Юрія Назаренка з усім російським почалася ще задовго до повномасштабного вторгнення. Скриншот допису Чарівна Ната

Юрій Назаренко народився у Тернополі, а потім мешкав у Кривому Розі. Він встав на захист України восени 2022 року. До цього чоловік волонтерив та займався творчістю. Назаренко загинув у 29 років, між Соледаром та Бахмутом. // Главком

You may also like...