Криминальная хроника Украины на 25.03.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 371 заява про злочини. Вжитими заходами 2 292 (42,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –  два вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади та 29 пограбувань.

За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено кулемет, шість автоматів, два пістолети, чотири гвинтівки, дві мисливські рушниці, два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, три гранати, 200 грамів вибухівки та 1 597 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 45 осіб, у яких вилучено 10,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 745 осіб.           

За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 195 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 77 – у сфері службової діяльності, у тому числі 14 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 60 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких  сім осіб загинули та 70 – травмовані.

У місті Запоріжжі 28 лютого до приміщення АЗС увірвалися двоє невідомих у масках та під загрозою предметів, схожих на пістолети відібрали в працівників зазначеної АЗС дві тисячі гривень виручки. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєному працівники міліції затримали двох місцевих жителів, віком 27 та 22 років, обидва без постійного місця роботи. У затриманих вилучено стартовий та газовий пістолети.

У Прилуках Чернігівської області 22 березня до приміщення філії відділення банківської установи зайшов невідомий та під загрозою предмета, схожого на пістолет, відібрав у касира згаданої філії 7,5 тисяч гривень. У Київській області в результаті оперативно-розшукових заходів в міжнародному аеропорту “Бориспіль” за підозрою у скоєному працівники міліції затримали 26-річного безробітного, раніше судимого жителя міста Прилук Чернігівської області. Частину викраденого вилучено.

На Запоріжжі працівники міліції викрили раніше затриманих за скоєння розбійних нападів трьох жителів міста Кременчука Полтавської області та жителя міста Олександрії Кіровоградської області, віком від 35 до 52 років, усі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони впродовж останніх трьох років на автодорогах ряду областей України скоювали розбійні напади на експедиторів великовантажних автомобілів. Доведено вісім фактів розбоїв, чотири факти незаконного позбавлення волі, шість шахрайств та два – підробки документів. Перевіряється причетність затриманих до скоєння інших злочинів.

У Харківської області працівники міліції затримали 45-річного безробітного місцевого жителя, вдома в якого вилучили ручний кулемет Калашникова, шість автоматів Калашникова, чотири снайперські гвинтівки Дехтярьова, два пістолети Макарова, дві незареєстровані мисливські рушниці, незареєстрований спецзасіб “Ринг”, призначений для стрільби гумовими кулями, понад  1 350 набоїв до різної зброї та 14 одиниць холодної зброї.

У Шевченківському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 27-річного безробітного жителя міста Вишневого Київської області, в якого вилучили кілограм амфетаміну.

У місті Харкові 24 березня на залізничному вокзалі працівники міліції затримали 28-річного громадянина Республіки Узбекистан, у якого вилучили два грами героїну.

У Сімферополі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника начальника районного управління Пенсійного фонду України, котрий отримав 3,5 тисячі гривень хабара від головного бухгалтера товариства з обмеженою відповідальністю за зменшення штрафних санкцій за виявлені порушення в діяльності вказаного товариства. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368  (одержання хабара) КК України.

На Тернопільщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з селищних рад Теребовлянського району, котрий вимагав та отримав 10 тисяч гривень хабара від місцевого жителя за сприяння йому у виділенні земельної ділянки площею 0,25 га на території зазначеної сільради. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.
В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника голови однієї з селищних рад Біляївського району, котрий вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про відсутність на земельній ділянці, яка розташована та території вказаної сільради, основних засобів (будівлі) однієї з держустанов, яка спеціалізується на транспортному сервісі. Внаслідок цих дій зазначену ділянку було передано в довгострокову оренду. У результаті протиправних дій правопорушника державі завдано збитки на суму понад 1,6 мільйона гривень. Одеською транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У Берегівському районі Закарпатської області 24 березня на вулиці працівники міліції затримали групу нелегальних мігрантів у складі чотирьох громадян двох середньоазіатських республік.

МВС України
 

You may also like...