Мер Немирова – у листі до «УК»: мій арешт – помста прокурора!

Мер Немирова – у листі до «УК»: мій арешт – помста прокурора! 

Я, Віктор Качур – мер міста Немирів, звертаюсь до вас і закликаю: припиніть «прокурорське свавілля» у Вінницькій області! Сподіваюсь, що в цій країні крім «шарикових» та «швондерів» залишилися люди, для яких честь і совість – це не тільки слова.

Коли мене, мера маленького містечка Немирів заарештували в кабінеті міського нотаріуса, головний прокурор Вінницької області закричав: «Нарешті! З третього разу вийшло. Тепер цей правдолюб згниє в мене в тюрмі». (Ці слова тільки через місяць мені передали мої друзі). Заявив на всю країну, що я буцімто отримав хабара в розмірі 2 мільйони гривень, за виділення землі та відразу доповів Президенту країни Януковичу В.Ф.

І все б було так як вони хотіли, та не так сталося як гадалося. Прокричати-прокричали, а в дійсності, як не крути, хабара то не було, і згідно закону посадити до в’язниці не виходить. І вже на другому судовому засіданні суддя Ленінського району пред’явив претензії слідчому прокуратури «Де докази? Вам два місяці не вистачило?» і, не боячись тиску із боку прокуратури, звільняє мене під підписку про невиїзд.

Коли два місяці назад в кабінеті нотаріуса на мене наділи наручники, я ще посміхався вважаючи це дурним непорозумінням. От подумайте самі: вранці в кабінеті нотаріуса реєструється договір купівлі-продажу будівлі заводу «Агромаш» (до речі це одна із найкращих будівель, яка знаходиться на території підприємства, що має приблизно 2000 м2, дві кран-балки, де на сьогодні здійснюється виробництво високоякісної облицювальної цегли). Покупець Аверчук Андрій – приватна особа, який перерахував, як аванс, на рахунок підприємства 250 тис. грн., та приніс готівкою 1750 тис. грн., нібито його особистих зароблених та не задекларованих заощаджень, які відразу були покладені в портфель покупця, за продаж будівлі. В цей час подзвонив мені мій друг, він одночасно і власник акцій підприємства, та попросив, щоб я зайшов до кабінету нотаріуса та перевірив, чи не фальшиві гроші. (За цей безглуздий і необдуманий вчинок я зараз і розплачуюсь). Покупець Аверчук уже спітнів чекаючи коли я візьму гроші, при жарі 35 градусів, а він в костюмі «трійка» прослуховуюча апаратура, відеокамера – все як потрібно. Проте він чекає, та знову невдача: я глянув на купюру через світло і віддав. Продавець склав всі гроші в портфель, і вже збирався їхати, щоб здати кошти в банк. Все це знімалося на камеру через відеоспостереження. Під загрозою зрив всієї операції. «Мер не взяв собі мічені гроші!» Аверчук вибігає на двір і дзвонить: «Зробив, що міг! Хапайте його! Добре, що хоч пальці вспіли замастити краскою»…

Вже коли мене заарештували і звинуватили в намаганні отримання хабара за якусь землю, я наївно думав, що це непорозуміння, і все скоро вирішиться. Який хабар? За що? В присутності трьох свідків : нотаріуса, директора заводу та його касир із сумкою коштів, не рахуючи покупця Аверчука (до речі – це колишній робітник Вінницького УМВС, у 2009р.звільнений за вимагання хабара і завербований для аналогічних провокацій весною цього року начальником державної служби боротьби з економічними злочинами Сергієм Безенко). Тільки пізніше я зрозумів, що основний ініціатор цієї провокації – головний прокурор Вінницької області Шморгун – «Цар і Бог» області , і йому наплювати на всі закони.

Приклади?

Для того, щоб моя жінка змогла принести мені передачу в в’язницю, дозвіл давав сам Шморгун. Коли під час допиту у слідчого Сівака спитали про поняття честі та правди, він мовчки показував вверх, даючи зрозуміти «що всюди прослуховують». Коли мене привезли до лікарні для проведення медичного огляду, прикували до ліжка наручниками, біля вікна стояли два озброєних охоронці, біля дверей – двоє таких самих і на коридорі п’ять. Я запитав: «Навіщо так багато, а танка внизу випадково не має?» На що вони відповіли, що це вказівка із прокуратури. Вже через півгодини після мого звільнення про підписку про невиїзд, головний прокурор розуміє, що коли я почну говорити правду на волі, його кар’єрі на посаді прокурора кінець, а якщо згадати давні гріхи такі, як звільнення із посади судді, згідно указу Президента , за дії, які порочать честь та гідність представника закону і т.п. Кінець кар’єрі, навіть не дивлячись на добрі відносини із Генеральною прокуратурою України! Тому по вказівці із прокуратури за півгодини на мене відкривається ще кілька кримінальних справ, які вісім років тому назад уже були закриті. На підставі цього, на мене оголошується розшук, а потім і республіканський, навіть на надавши мені повістку на допит. Мого сина затримують три рази протягом одного вечора. А сам головний прокурор Вінницької області змушує голову апеляційного суду Стеблюк особисто розглянути і скасувати рішення Ленінського суду та прийняти рішення заарештувати мене за будь-яких підстав , що зараз і відбувається.

Коли я вийшов із зала суду, я терміново лягаю в одну із лікарень, де лікуюсь від тих наркотиків та депресантів, якими мене у в’язниці почали колоти. До речі, тільки зараз я почав впізнавати імена та обличчя своїх дітей, друзів, знайомих. Зменшилася біль в голові. Я не ховаюсь від правосуддя, я готовий в любий час прийти туди, де буде існувати чесність та об’єктивність. Я не боюся в’язниці, хоча страшно мати справу із цими перевертнями і генеральських погонах, для яких підлість та корумпованість стали нормою життя.

Віктор Качур, мер міста Немирів (Вінницька область)
 

You may also like...