Депутат ПР предупреждает читателей «УК» о злоупотреблениях милиции в сфере оборота оружия

Депутат ПР предупреждает читателей «УК» о злоупотреблениях милиции в сфере оборота оружия

Депутата Коростенської міської ради Житомирської області

Калініна Романа Сергійовича

м. Житомир, вул. … (адреса не для публікації).

Обставини, які змусили мене звернутися до Вас, обумовлені нижчезазначеною інформацією та необхідність застерегти українців від зловживань з боку правоохоронців у сфері обігу зброєю.

Я, Калінін Р.С., є депутатом Коростенської міської ради Житомирської області від Партії Регіонів. У 2010 році на виборах Президента України був членом ОВК №65. У 2010 р. під час виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів я був начальником юридичного відділу виборчого штабу Партії Регіонів у Житомирській області. Проте, навіть це не уберегло мене від зловживань з боку міліції.

На підставі Дозволів на придбання № 485197 та № 485198 від 15.11.2010 р., виданих УМВС України в Житомирській області, я придбав АКМС-МР (ВІ 035511) та ПМ-Т (КІ 008352), на які було видано дозволи на право зберігання та носіння зброї № ЖИ 001096 та № ЖИ 004585. Зазначена зброя мною була придбана офіційно в магазині зброї «Рись».

22.02.2012 р. я самостійно з’явився до інспектора ВПП УМВС, капітана міліції Господарчука О.В., здав дану зброю добровільно, від гріха подалі, адже почав розуміти, що міліцією організоване моє незаконне переслідування.

Господарчук О.В. спочатку намагався отримати в мене зазначену зброю без видачі мені будь-якого документа, на що я зазначив, що без документального підтвердження здачі зброї я її здавати не буду, адже раптом через пів години когось з цієї зброї застрелять або опиниться, що я взагалі її не здавав чи здав не ту або перероблену.

Після чого Господарчук О.В. власноруч склав мені розписку в підтвердження отримання даної зброї, перевіривши її на комплектність та відсутність будь-якого переобладнання, про що відсутні зауваження в даній розписці. Останній зазначив про передачу даної зброї до комісійного магазину, увечері цього ж дня зателефонував мені та повідомив, що моя зброя знаходиться у комісійному магазині і щоб я підійшов та домовився за ціну продажу. Наступного дня мені зателефонував покупець, який запропонував мені значно меншу суму ніж ту, за яку я придбавав дану зброю.

Через тижня 3 мені зателефонували з Богунського РВ та попросили підійти, де повідомили, що АКМС-МР переобладнаний та стріляє чергами. Що з цього приводу порушена кримінальна справа.

Я надав пояснення, розписку Господарчука О.В. та повідомив, що я будь-які конструктивні зміни до зброї не вносив, що я самостійно здав зброю, що це додатково, до вищезазначеного, свідчить про відсутність змін у зброї, в противному б випадку чому б я її здавав?

В ході своєї розмови я повідомив працівника міліції, що я не розумію, чому до мене мають претензії, так як навіть ч.3 ст.263 КК України встановлює, що особа звільняється від кримінальної відповідальності, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Я також нагадав про зміст ч.3 ст. 62 Конституції України – обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях;усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь.

Іншими словами, якщо б я навіть прилетів до відділу міліції на бойовому гвинтокрилі, начиненому зброєю для її здачі, я б не підлягав кримінальній відповідальності за ст.263 КК України.

Тож шановні українці, перш ніж придбати зброю поміркуйте, що ви незаконно можете бути притягнуті до кримінальної відповідальності. Зброю перероблять без вашої участі, самі міліціонери, а вас повідомлять про порушення кримінальної справи за ст. 263 КК України.

Калінін Р.С., читач «УК»

04.07.2012 р.

You may also like...