Селяни самі зловили грабіжника пенсіонерів

Селяни самі зловили грабіжника пенсіонерів

У селі Долобів (Самбірський р-н, Льв. обл.) мешканці затримали грабіжника з банди, яка майже рік тероризує це село і навколишні села. Бандити спеціалізуються на пограбуванні самотніх пенсіонерів, при чому діють дуже нахабно і жорстоко. За рік сталося шість нападів, під час яких бандити забирали в одиноких людей останні заощадження, до декого злочинці навідувалися і по два рази.

У ніч з 26 на 27 жовтня (2013 р.) троє злочинців в черговий раз вийшли на промисел і проникли в одне сільське помешкання де, на їх думку, мала перебувати сама жінка похилого віку, однак, завдяки щасливому збігові обставин, в хаті виявилася ще одна, молодша, особа, яка почувши підозрілий шум від намагань зловмисників зламати замок, вистрибнула на вулицю через вікно і покликала на допомогу людей. На щастя подія відбувалася в центрі села і в той час недалеко перебувало було кілька людей. Почувши волання жінки, односельці поспішили на допомогу, але затримати вдалося лише одного бандита, два інші втекли. Затриманий виявився мешканцем сусіднього села, хто його спільники не відомо, але є підозра що вони місцеві, оскільки дуже добре орієнтувалися в селі і знали кого грабувати. Після цього інциденту селяни зітхнули з полегшенням, бо цілий рік жили зі страхом перед нічними розбійниками, однак в декого є сумніви щодо спроможності (і бажання) міліції ліквідувати цілу банду остаточно.

Про безкарний розбій в Долобові і околицях не раз писали ЗМІ, а місцевий депутат ВР подавав запит до обласного МВС, однак правоохоронці нічого не зробили для захисту селян. Дивує і факт, що в «Прес-релізі про злочини та події, які трапилися на території Львівської області за 25-27.10.2013» обласного МВС немає жодної згадки про впійманого злочинця. Цікаво, чому?

Селяни побоюються, що згадані злочини не буде належно розкрито і усіх грабіжників затримано. Млявість міліціонерів, з якою вони розслідують цю справу, не додає оптимізму. Залишається єдина надія, що завдяки розголосу в ЗМІ бандити не відбудуться «умовними» термінами.

Семен Дмитрук, читач «УК»
 

You may also like...