«Контрабанда – стоп!»: СБУ привычно бизнесменов «рвет», имущество – крадет

«Контрабанда – стоп!»: СБУ привычно бизнесменов «рвет», имущество – крадет «До «України кримінальної» з надією звертається мешканець Одеси, директор одеської компанії, чоловік та батько маленької доньки – Шмалько Дмитро. До вас, як одного з найкомпетентнійших представників четвертої гілки влади, яка реагує на проблеми суспільства, відповідає на зухваліші прояви свавілля та беззаконня з будь-якого боку.

Під прикриттям виконання наказу Президента України пана Ющенко В.А. та Прем’р-міністра України Тимошенко Ю.В. про впровадження дій, що перешкоджають контрабандному шляху імпорту товару, який йде в Україну, я зіткнувся з великою корупційною «машиною» одеського регіону, яку подолати самотужки неможливо.

Так 19 березня 2008 року на адресу нашого підприємства прибули три залізничних вагона з вантажем крупи гречаної в обсязі 183 тони. Нашою компанією були підготовлени належним чином відповідні документи та передані до Кучурганської митниці для митного оформлення.

Але після початку митного оформлення нам була видана картка відмови – у зв’язку з вилученням усіх документів СБУ в Одеської області. На товар накладено арешт, більше місяця на жодний наш лист – з якого приводу все це робиться – ми не отримали відповіді!

Навпаки: на офіційному сайті Служби Безпеки України з’явилася абсолютно брехлива та наклепницька інформація, що затримані злодії, які контрабандою імпортували до країни крупу гречану.

З часом ми дізналися що за це звітування і працівники Кучурганської митниці, і працівники СБУ в Одеської області отримали підвищення у посадах та матеріальні винагороди!

За цей час вантаж у вагонах простояв на коліях залізниці біля місяця. Як слід – залізниця нарахувала великі суми коштів штрафних санкцій за невідвантаження крупи. Потім за дорученням слідчого СВ СБУ в Одеській області Філіпова М.Д. вантаж в залізничних вагонах відправили в невідомий нам адрес – на підставі того, що він є речовим доказом!

Я був вимушений звернутися до суду на дії Кучурганської митниці та СБУ в Одеській області. Лише у суді з’ясувалося, що була відкрита кримінальна справа «по факту», на підставі постанови слідчого СВ СБУ України в Одеській області Філіпова М.Д. У Приморському суді м. Одеси я довів свою невинність. А також неправомірність дій всіх посадових осіб, які були причетні до цієї справи. Також постанову слідчого СВ СБУ України в Одеської області ФіліповА М.Д. о відкритті кримінальної справи суд постановив: «відмінити». А всі дії, які застосовувались до підприємства та до мене особисто – скасувати. Та повернути конфіскований вантаж для подальшого його митного оформлення.

Прокуратура Одеської області при підтримці управління СБУ в Одеській області подала апеляцію на рішення Приморського суду м. Одеси, але рішення Апеляційного суду в Одеської області підтвердило постанову першої інстанції – в повному обсязі .

Маючи на руках постанови всіх судів, ми направили листи до Управління СБУ в Одеської області, Прокуратури Одеської області – з вимогою повернення всіх товаросупровідних документів та вантажу.

Але всі вони залишились без відповіді! Також була надана інформація і до Генеральної прокуратури на дії представників правоохоронних органів. Але всі звернення блокуются та зворотонього зв’язку – немає. Навпаки, замість виконання рішення судів, скасування всіх постанов та повернення товару, слідчий Філіппов М.Д почав знову викликати свідків на допити по цій справі.

За цей термін ми з’ясували, що конфіскований вантаж був відправлений на фірму, назва якої – «Талисман-М», а штат якої складають, переважно, відставники з СБУ та органів прокуратури. Основна діяльність якої – реалізація конфіскованого вантажу.

На телефонні дзвінки з вимогою виконання рішення судів слідчий Філіппов М.Д відповідає, що в нього немає дозволу від керівництва на такі дії. Таким чином, я рахую, що все, що відбувається – це явний прояв дискредитації всіх прагнень Президента України та Прем’р-міністра щодо боротьби с проявами контрабанди. Крім цього, в таких діях є всі ознаки кримінальної відповідальності з боку слідчого СВ СБУ в Одеської області.

Залишається констатувати, що порушення Конституції України та Законів України стало нормою для всіх можновладців.

Дуже сподіваюсь на вашу допомогу та підтримку, так як мої можливості на даний час обмеженні. Та ускладнються тим, що жінка вагітна другою дитиною. Підпримство, яке я очолюю, вже п’ятий місяць лихоманить, працівники почали звільнятися, бо не бачать ніякої перспективи у цієї справі.

Невже в нашій країні треба об’явити голодування чи скоїти акт самоспалювання перед стінами установи, щоб корумповані правоохоронці понесли б відповідальність за свої кримінальні діяння?

Дмитро Шмалько, директор ТОВ «Агрометекспорт»

You may also like...