В Глевахе завелись «передвижники». Пенсионеров выталкивают на дорогу

В Глевахе завелись «передвижники». Пенсионеров выталкивают на дорогу

Шановна редакція!

Завжди з цікавістю читав публікації у вашому виданні, особливо щодо порушеннь прав громадян різними будівельними компаніями та зловживаннями влади у земельних питаннях. Але на жаль, зараз і сам вимушений звернутися до вас з проханням про допомогу.

Річ у тім, що голова Селищної ради смт Глеваха Васильківського району Київської області Шепеленко О.В. разом з землевпорядником та працівником кадастру (далі – ВЛАДА) вирішили самовільно, злочинним шляхом змінити генеральний план забудови трьох вулиць смт. Глеваха – Озерної, Виноградної та Степової (дивіться новий план).

Згідно до цього плану планується пересування існуючих земельних ділянок, із забудовами та посадженими рослинами, по вул.Озерній та Виноградній (існуюча дорога шириною приблизно 10 м та межеві лінії між участками – помічені зеленим пунктиром) на 6 метрів на дорогу.

При цьому вулицю Озерну буде зменшено у деяких місцях до 4,64 м(!), що протирічить існуючим нормам ДБН В. 2.3-5-2001. Метою цього плану є розширення проїзду на вулиці Степовій, який було звужено через самозахват частини дороги деякими мешанцями тієї вулиці (Яроцька М.І., Суліменко О.В., Карпенко М.І. та інш.) – помічені червоним пунктиром.

Для цього ВЛАДА у 2007 році сказала, що потрібно переробити усі свідоцтва старого зразка на нові та внести їх до кадастру. І зібрали свідоцтва про право власності на землю у власників ділянок по вул. Виноградної та Озерної та переробили їх згідно з новим планом.

А зараз, у 2008 році, мешканці вулиці Степової (Дишлюк І.Ф. та інш) на «законних» заставах викликають землевпорядників, ламають паркани, вирубують дерева, витоптують насадження та пересувають власників ділянок по вул. Виноградна та Озерна на дорогу, яка там існує вже більше 15 років!

Ми зверталися до Васильківської районної державної адміністрації, де нам сказали що ніяких змін до генплану зроблено не було (відповідь РДА):

Коли я з іншими мешканцями звернулися до Головного архітектора, він нам показав вже змінений план і сказав, що ніяких змін тут також не було.

Можливо, вони усе і передбачили – що пенсіонери, яких грубо виштовхують на дорогу, нічого не зможуть зробити.

Але маю при собі документ з мокрою печаткою за підписом того ж самого Шепеленка О.В., де чітко вказаний дійсний розмір дороги у 10 метрів…

Прошу вас допомогти розібратися у справі та відновити закон і справедливість.

Самородін О.К., власник ділянки по вул Озерна, 7; читач «УК»

Від «УК»: редакція «України кримінальної» рекомендує нашому читачеві звернутися з відповідною заявою про свавілля держчиновників до місцевої міжрайонної прокуратури. Ми, у свою чергу, беремо цей прикрий випадок під свій контроль.
 

You may also like...