«Львівські авіалінії»: розкрадання коштів під «дахом» прокурорів і розправа з вільною профспілкою

Посадовці Мінтрансзв’язку та Державіаадміністрації (Й.Вінський, О.Давидов, О.Овчінніков) та львівські продажні судді, прокуратура     (Львівський міжрайонний транспортний прокурор Є.Крикливець та прокурор Львівської області О.Баганець) «кришують» керівників Державного авіапідприємства «Львівські авіалінії», які довели підприємство до боргової ями з метою дешевої «прихватизації». Саме прокурори перешкоджають та протидіють діяльності Вільної профспілки інженерно-технічних працівників ДАП «Львівські авіалінії» (ВПІТП), яка заважає аферистам красти.

За два роки ефективне в минулому державне авіапідприємство «Львівські авіалінії» ставленики Мінтрансзв’язку (В.Кокшаров, В.Матюшенко, Є.Дихне, С.Підгородецький) перетворили в руїни, умисно загнали в борги більше 40 000 000 грн.: розпродали літаки, обладнання та двигуни за демпінговими цінами на сумнівних біржах (за рахунок чого інколи платять зарплату), зупинили виконання всіх регулярних польотів, розпочали масові звільнення, організували звільнення неугодних з активу Вільних профспілок.

Вільна профспілка протестує проти масових звільнень членів ВПІТП, невиплат заробітної плати, фальсифікації фінансової звітності, незаконних звільнень заступника голови Вільної профспілки інженерно – технічних працівників ДАП «Львівські авіалінії» (ВПІТП) авіатехніка І.П.Лисака і голови наглядової ради ВПІТП командира повітряного судна С.Сміщука, але високопосадовцями організована кругова порука  і недоторканість керівникам-мародерам.

Після чергових розпродажів літаків на агро та інших сумнівних біржах, продажна корумпована прокуратура тихо позакривала всі крімінальні справи щодо розкрадання майна і коштів державної авіакомпанії, які раніше разом з СБУ відкривала з пафосом та повідомленнями в засобах масової інформації. Та дали  знищити  в архіві фінансову документацію під час судового розгляду. СБУ шле відписки… І вперто намагається вже не втручатись в доведення підприємства до стійкої фінансовї неспроможності.  

Накатаний сценарій «дерибану» реалізується за схемою, за якою вже розікрали Державну авіакомпанію «Авіалінії України»: перевели в приватне ОАО, розікрали майно та кошти, а головних махінаторів зробили керівниками всієї цивільної авіації України. Генеральний директор Дихне Є.Г. постійно був  відсутній на авіапідприємстві (поки не вигнали), займався власним бізнесом, за рахунок державного авіапідприємства отримував кошти на відрядження та середню заробітну плату…

«Дерибаном» підприємства займається перший заступник ген. директора С.Підгородецький. Всі накази про догани, скорочення та звільнення виборних осіб ВПІТП підписані аферистом С.Підгородецьким з перевищенням влади. Він не має повноважень підписувати кадрові накази від імені власника та роботодавця. Грубо порушено ст. 238 ЦК України, ст. 21, 24, 36, 38, 39, 40, 147-1 КЗпП, про що відписує обласний прокурор О.Баганець в відписці від 18.06.06 р. №08/1-1/25-08. Вільна профспілка заважає аферистам Державіаадміністрації та їх ставленикам розкрадати державне майно, за безцінь (на папері) розпродавати літаки і обладнання, масово звільнювати неугодних.

Результат: помста за профспілкову діяльність. 

Намагались звільнити голову ВПІТП В.Вереса «за прогул» під час перебування в суді, але побоялись, так як він інвалід 3-ї групи та дитина-політв’язень (народився в Магадані). Винесли догану «за прогул». Серед зими в січні 2007 року від помешкання його сім’ї в приміщенні гуртожитку відрізали газову трубу (відрізана по даний час), а влітку 2007р. вирвали й електрокабелі.

Було звільнено заступника голови ВПІТП авіатехніка І.Лисака і голову Наглядової ради ВПІТП – командира літака Ан-24 С.Сміщука.

07.11.07р. «Іменем України» Личаківський районний суд м.Львова виніс рішення про «негайне» поновлення на займаній посаді незаконно звільненого заступника голови Вільної профспілки інженерно-технічних працівників ДАП «Львівські авіалінії» авіатехніка І.Лисака.

Але керівники відмовились виконувати рішення суду!

С.Підгородецький з юристами придумав аферу не виконувати рішення суду – ніби-то поновити І.Лисака на роботу в Дрогобич, в авіакасу. Щодо не поновленого на роботі виконавчою службою авіатехніка І.Лисака з допомогою підлеглих С.Підгородецького (нач. юр. служби Маковського та нач. ВК Бартківа) був сфальсифікований донос, що І.Лисак в Дрогобичі не появився, склали акт і 17.03.08р. за підписом С.Підгородецького – звільнили «за прогул». Касирка з Трускавця написала донос 18 березня 2008р. Сфальсифікували Акт від 17 березня про те, що І.Лисак був відсутній в Дрогобичі 18 березня! Де є в Дрогобичі літаки?! Авіатехнік І.Лисак там не працював, та й на підставі якого Закону його могли направити в м.Дрогобич, за межі Львова?

Відповідно до статті 124 Конституції України судові рішення ухвалюються судами іменем України, і є обов’язковими до виконання на території України. Рішення суду набуло законної сили. Але…ПРОДАЖНА, КОРУМПОВАНА ПРОКУРАТУРА (Крикливець, Подубинський, Паламар, Кр’яков, Квас, Левицька, прокурор Львівської області О.Баганець) протидіє виконанню рішення суду. 02.04.08р. та 11.12.08р. прокуратура винесла постанови про відмови в порушенні кримінальної справи за невиконання судового рішення, стала на захист керівників-аферистів, щоб ті уникли кримінальної відповідальності. І протидіє виконанню рішення суду – «Іменем України!», яке набуло законної сили; імітує перевірки та відверто бреше у відписках: порушень «…не вбачає, … не встановлено».

Зареєстрований ПОВТОРНИЙ позов у Личаківський суд м.Львова 24.03.08 р. Жодної реакції! Рішення суду «іменем України» посадові особи умисно не виконують, І.П.Лисак НЕ ПОНОВЛЕНИЙ нароботі по даний час. Продажна прокуратура (Крикливець-Баганець) відмовила в притягненні до кримінальної відповідальності керівника за невиконання рішення суду. Відмовляють в ознайомленні з матеріалами тих так званих прокурорських перевірок.

Щодо голови наглядової ради ВПІТП командира Ан-24 С.Сміщука сфальсифікували донос, нібито він самовільно виконав політ в Батумі (хоч самі все організували та забезпечили дозволами), оббрехали з допомогою чільників Державіаадміністрації О.Овчіннікова і О.Давидова, винесли догану, а потім звільнили.

Куплений з потрухами суддя Сихівського районного суду м.Львова В.Я.Головатий виніс рішення «в задоволенні позову Сміщука C.Л. відмовити за безпідставністюпозовних вимог», заперечив права (незаконно звільнених) виборних членів профспілки, гарантовані ст. 252 КЗпП, ст. 41 Закону України Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльност (ст. 14 Закону України Про вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), п. 4.10 Галузевої угоди). Апеляційний суд Львівської області (судді Цяцяк Р.П., Петричка П.Ф., Зверхановська Л.Д.) категорично відмовились визивати в суд в якості свідків керівників підприємства, відмовилися допитати в якості свідка Голову Вільної профспілки  В.Вереса, відмовились звертатися в Конфедерацію вільних профспілок України, не визнали законною діяльність профспілки. Та винесли рішення всупереч Закоу.

Грубо порушено міжнародні правові норми щодо гарантій діяльності профспілок, гарантії для працівників підприємств, обраних до профспілкових органів, норми Конвенцій 87 і 94 Міжнародної організації праці. Суд відмовився приймати до уваги, що 16.11.06 р. на конференції трудового колективу у відповідності до Закону України «Про вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» В.Вереса, І.Лисака, С.Сміщука було обрано членами Координаційної ради – уповноваженого представницького органу найманих працівників – єдиного повноважного органу у вирішенні колективного трудового спору між трудовим колективом і адміністрацією підприємства. Спір зареєстрований у Національній службі взаєморозуміння і примирення і ще розглядається. Закон також повинен гарантувати членам повноважного органу в колективному трудовому спорі від незаконного звільнення.

Для боротьби з Вільною профспілкою керівники крім свої 3-х штатних юристів (на 220 працівників державного авіапідприємства) найняли ще 2-х. Це:

1. Кузан Ростислав Іванович, адвокат-підприємець, м.Дрогобич, вул. Січових Срільців, 50, інд.№2823116831. Згідно угоди №2/08 від 12.03.08р. За кожну  його  «послугу» керівники С.Підгородецький та Є.Дихне з рахунків авіапідприємства перераховують йому транші в сумах по 5000-8000 гривень.

2. Марусич Оксана Романівна, Львівська обл. Жовківський р-н, с.Гряда, вул. Стуса 10, паспорт КС № 377741, виданий Жовківським РВ УМВС. Довіреність надана в в Сихівський суд, підписана Дихне Є.Г.

Лише на представництво в судах цих юристів-адвокатів по звільненню голови Наглядової ради Вільної профспілки пілота С.Сміщука по договору №2/08 від 12.03.08р. витрачено більше 120 000 гривень.

По договору №45/163/08-8 від 01.10.08р. аудиторській фірмі «Юка-аудит»сплачують 150 грн. за годину роботи, тобто більше 1000 грн. за добу.

І це в той час, коли лише за виконавчими листами борг підприємства сягнув 17 465 403 грн. за даними Головного управління юстиції у Львівській області №С-123/1-09 від 12.02.09 р.

…Ставленики БЮТ Й.Вінський, О.Давидов, О.Овчінніков і надалі залишили аферистів розкрадати авіапідприємство. Державне майно ДАП «Львівські авіалінії» віддано в управління абсолютно некомпетентним в цивільній авіації аферистам, засланим на авіапідприємство М.Рудьковським за час панування «регіоналів«з метою доведення підприємства до тяжкого фінансового стану і подалшої «прихватизації». Умисно укладаються завідомо збиткові угоди АК »Євролайн», «Монос»…) та розкрадаються кошти. Потренувались на розвалі ОАО «Авіакомпанія Авіалінії України», розкрадання державних коштів зійшло з рук – тепер настала черга ДАП «Львівські авіалінії».

«Дерибан» продовжується: умисна зупинка всіх регулярних рейсів, зменшення активів державного авіапідприємства, невиконання судових рішень про поновлення незаконно звільнених, порушення КЗпП, Галузевої угоди… Набирають боргів перед кредиторами, потім арбітраж, суд і «прихватизація» за накатаним сценарієм.

Є ще пару справних літаків на продаж, щоб зацікавити прокурорів «не вбачити» порушень…

Вільна профспілка інженерно-технічних працівників ДАП «Львівські авіалінії» (ВПІТП)

You may also like...