Жулье из «За майбутнє» заработало на кандидате в Президенты Гриценко, «кинув» граждан. И журналистов

Жулье из «За майбутнє» заработало на кандидате в Президенты Гриценко, «кинув» граждан. И журналистов

Во время предвыборных компаний вероятность нарваться на проходимцем высока. Один из печальных примеров нынешней компании – жульничество руководства Общественной организации «За будущее», которая официально поддерживает претендента на пост Президента Анатолия Гриценко. Правда, сейчас представители Гриценко утверждают что они порвали всяческие отношения с этой организацией.

Идейным вдохновителем «избирательного аферизма» является Михаил Николаевич Харечко, который – по его словам – имеет непосредственное отношение к Министерству транспорта. А схема «развода» следующая.

Харечко ездит по регионам и называется официальным представителем Гриценко. Он предлагает бизнесменам делать взносы «кто сколько может для поддержки Гриценко». Взамен обещается либо участие спонсора в выборах разного уровня, либо поддержку в бизнесе. Так, например, по словам Харечко, одесский предприниматель Яков Самуилович был готов передать наличными (так как счета общественной организации не работают) крупную сумму в размере от 500 000 долларов США и выше в обмен на помощь в приобретении ресторана «Шайба» в Крыму. В одну из областей Харечко приехал лично и потребовал собрать 300 000 гривен якобы «для поддержки Гриценко».

Также Харечко не раз встречался с директорами крупных промышленных предприятий от имени Гриценко и обещал всяческое содействие от лица последнего.

Основной рабочей силой в организации стали студенты транспортных институтов. Они работали и продолжают работать, не получая обещанных гонораров.

Договора от организации подписывают не руководители «За майбутнє», а специально нанятая для этого женщина. Причем после подписания договоров на предоставление услуг оригинал организации «За майбутнє» уничтожается.

После серии разразившихся скандалов с исчезновением в неизвестном направлении частных взносов «на поддержку Гриценко» руководство «За майбутнє» решило не проводить очередной съезд своей общественной организации – во избежание публичного скандала и разоблачений. А на сайте «За майбутнє» появилась такая информация: «7 листопада 2009 року в місті Києві відбудеться Перший з’їзд ВГО «Громадський рух «За Майбутнє. УВАГА!!!! У зв’язку з епідемією «свинячого» грипу в Україні Перший з’їзд ВГО «Громадський рух «За Майбутнє» переноситься на невизначений термін!».

А вот письмо, характеризующее положение дел в этой «шарашке»:

«Народному Депутату України
Голові Комітету з питань національної безпеки і оборони
Верховної Ради України
Пану Гриценку А.С
Борисюк Тетяни Іванівни
Голови Дарницького осередку
«Громадського руху «За майбутнє»
02091, м. Київ,
вул.Славгородська
буд.8, кв.10
тел. 050 673 19 38

Шановний Анатолію Степановичу!

До Вас звертається по особистій справі голова Дарницького осередку «Громадського руху «За майбутнє» Борисюк Тетяна Іванівна.

В липні місяці 2009 року помічник-консультант народного депутата Гриценка А.С. пан Цибульский В.В. звернувся з пропозицією вступити до Громадського руху і запропонував мені внести гроші у сумі 50 (п’ятдесят тисяч гривень) для підтримки руху строком на один місяць. Він познайомив мене з координатором руху Харечко М.М. Пан Харечко М.М. взяв гроші та копію мого паспорта для заключення угоди на отримання грошей і подальшому їх поверненні через 45 (сорок п’ять календарних днів. При наступній зустрічі він сказав, що головний бухгалтер хворіє… Ситуація не змінилася і по цей день.

За цей час в Русі працювали десять районних осередків по Києву та області.

Ми плідно працювали у Севастополі , провели День Миру у Києві, День партизанської слави на Трухановому острові, День людини похилого віку у Палаці ветеранів та інше. Нам видали посвідчення, агітаційні матеріали з Вашою світлиною. Ми почали готуватися до зїзду, де мали підтримати Вашу кандидатуру у Президенти. На цьому моя участь у Русі закінчилась. Мене почали «годувати сніданками» відносно моїх грошей, потім повідомили про те, що всі гроші передали «Громадянській позиції». І останнє , що ми міняємо лідера Гриценко А.С. на іншого. Зараз Цибульский В.В. відмовляється від того, що він підбурював мене внести гроші через Харечко М.М. задля підтримки Громадського Руху чи на Ваш статутний фонд.

Мені дуже прикро, що під Вашим поважним іменем діють такі особистості, як Ваш помічник Цибульский В.В.

Ми працювали від щирого серця на ваш імідж, авторитет, і я особисто хочу отримати від Вас відповідь: куди поділися мої заощадження?

Мені не хотілося б звертатися до спікера Литвина В.М. про таких держслужбовців як Цибульский В.В., або до прокуратури, але внаслідок ситуації, що склалася, у мене немає іншого виходу. Я мати двох дітей, яких виховую самостійно. Для мене це досить велика сума грошей , яку відібрали Ваші помічники.

Прошу Вас розібратися по суті справи і допомогти мені повернути мої заощадження.

Заздалегідь Вам вдячна і з надією на позитивне вирішення справи.

З повагою, Борисюк Тетяна.

17 листопада 2009р.»

Как видим, «За майбутнє» – эдакие «рога и копыта» на ниве партстроительства. В помощь правоохранительным органам – перечень нарушений этого «всеукраинского» объединения граждан, а в действительности – «кормушки» для кучки аферистов:

1. ВГО “За Майбутнє” здійснює свою діяльність відповідно Конституції України, чинного законодавства України та Статуту затвердженого 21 лютого 2009 року Установчим з’їздом Всеукраїнської громадської організації Громадський рух «За майбутнє». Окрім затвердження статуту на установчому зїзді були обрані голова ВГО та його заступники, голова центрального виконавчого комітету та голова ревізійної комісії.

Відповідно до п. 5.2. Статуту Центральними керівними органами ВГО “За Майбутнє” є З’їзд, Рада та Центральний виконавчий комітет ВГО “За Майбутнє”. Нагляд за діяльністю органів ВГО “За Майбутнє” здійснює Ревізійна комісія. Відповідно до ст.6 Закону України «Про об’єднання громадян» – об’єднання громадян повинно регулярно обнародувати свої основні документи, склад керівництва, дані про джерела фінансування та витрати.

На сьогоднішній день не обнародувано  жодного документу діяльності ревізійної комісїі, так як її взагалі не було створено, про що свідчить відсутність відповідних наказів.

2. П. 5.3. Статуту визначено, що вищим керівним органом ВГО “За Майбутнє” є З’їзд, який скликається Радою не рідше одного разу на рік,  у п. 5.5. зазначено що, у період між з’їздами ВГО “За Майбутнє” керівництво здійснює Рада ВГО “За Майбутнє”, яка проводить свою роботу у формі засідань, які скликаються Головою ВГО “За Майбутнє” або за ініціативою не менше як 1/3 від загальної кількості членів Ради (п.5.5.1. Засідання Ради проводяться не рідше, ніж один раз на чотири місяці.)

З 24 лютого 2009 р. і до сьогоднішнього дня головою ВГО “За Майбутнє” Макаренком М.В. не було скликано жодного засідання Ради, так як і цей визначений відповідним Статутом та чинним законодавством керівний орган не був створений! А це, насамперед, означає, що уся діяльність даної організації здійснюється з абсолютним недотриманням вимог власного Статуту та чинного законодавства України.

Що стосується Макаренка М.В., який в межах статутних повноважень видає накази та розпорядження, має право підпису на фінансових та інших документах.(п. 5.4. Статуту). Накази та розпорядження вступають в дію з моменту їх підписання, та якщо вони оформлені не належним чином, не ведеться обліку і реєстрації цих документів у відповідних журналах реєстрації, в такому разі вони не мають жодної сили. Неправильне ведення внутрішніх документів – порушення, безвідповідальність, халатність голови руху. Посвідчення видані членам руху з мокрою печаткою та підписом голови руху – фіктивні, так як немає книги реєстрації  посвідчень, із зазначенням кому і коли вони видані, або ж про анульовані посвідчення.
 
А саме головне: Всеукраїнська громадська організація «Громадський рух «За майбутнє»  не є Всеукраїнською організацією! Відповідно до ст.9 ЗУ «Про об’єднання громадян» – До всеукраїнських  об’єднань  громадян  належать об’єднання, діяльність яких поширюється на територію всієї України і які мають місцеві осередки у більшості її областей. На сьогоднішній день на сайті ВГО обнародувані осередки, які не є дійсними. Окрім того, що більшість зазначених осередків з обраними головами вже давно не мають ніякого відношення до даного руху, написавши заяви на вихід з такої ганебної організації, жоден створений осередок не був легалізований відповідно до чинного законодавства України, а саме ст. 14 ЗУ «Про об’єднання громадян».

Стаття 14. Легалізація об’єднань громадян

Легалізація (офіційне визнання) об’єднань громадян є обов’язковою і здійснюється шляхом їх реєстрації або повідомлення про заснування. Діяльність об’єднань громадян, які не легалізовані або примусово розпущені за рішенням суду, є протизаконною.

Легалізація громадської організації здійснюється відповідно Міністерством юстиції України, місцевими органами державної виконавчої влади, виконавчими комітетами сільських, селищних, міських Рад народних депутатів.

Місцевими органами державної виконавчої влади, виконавчим комітетом сільської, селищної, міської Ради народних депутатів реєструються в обов’язковому порядку місцеві осередки зареєстрованих всеукраїнських та міжнародних об’єднань громадян, якщо така реєстрація передбачена статутними документами цих об’єднань.

Статут ВГО: п.6.1.1. Для набуття статусу юридичної особи регіональні організації повинні зареєструватися в установленому порядку в органах юстиції на місцях. Без статусу юридичної особи регіональні організації легалізують свою діяльність шляхом повідомлення в установленому законом порядку. 7.1.1. Районні, районні в містах, міські організації легалізують свою діяльність шляхом повідомлення в установленому законом порядку.

Статут ВГО : п.11.2. Зміни і доповнення до Статуту вносяться і затверджуються рішенням членів З’їзду ВГО «За Майбутнє» і підлягають державній реєстрації у порядку і терміни, встановлені чинним законодавством України.  – п. 1.11. Центральні керівні органи ВГО «За Майбутнє» знаходяться за адресою: м. Київ, проспект Перемоги, 12.».

Евгений Волощук, Киев; читатель «УК»

От «УК»: как стало известно редакции «Украины криминальной», жертвой афериста Михаила Харечко стали также журналисты – работники, как минимум, двух телеканалов. Гр-н М.Н.Харечко отказался рассчитаться за проделанную коллегами работу.

Призываем коллег не оставаться равнодушными к жизнедеятельности гражданина Харечко и прочих проходимцев, по сути, обворовывающих журналистов. Что стало, к сожалению, «фирменным знаком» нынешней избирательной кампании.

You may also like...