Несчастные жители села Счастливое взывают к Президенту Януковичу о справедливости

Несчастные жители села Счастливое взывают к Президенту Януковичу о справедливости

Президенту України
Януковичу В.Ф.

Копія: Прем’єр-міністру Україн
Азарову М.Я.

Працівників соціальної сфери

с. Щасливе, с. Проліски Бориспільського району

Київської області

Галанзовської О.В.,

Кущенко Л.П. та ін. 280 осіб; тел.80958252700;80677354615

Власників земельних часток (паїв) КСП «Требухівське» в кількості 1407 чоловік в особі голови комісії з врегулювання земельних відносин

Оснач Віри Дмитрівни

07454, Київська обл., Броварський р-н, с.

Требухів, вул. Піонерська, 2

8 044 9434181

Охріменко Тетяни Адамівни

07454, Київська обл., Броварський р-н, с.

Требухів, вул. Городня, 23

8 044 94 34127

Мельниченко Ганни Миколаївни

07454, Київська обл., Броварський р-н, с.

Требухів, вул. Ватутіна, 44

8 044 9434263

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

представників соціальної сфери сіл Щасливе та Проліски Бориспільського району та жителів с.Требухів

Броварського району Київської області

Шановний Вікторе Федоровичу!

Звертаємось до Вас з надією на те, що з приходом до влади нових послідовних, виважених та порядних політиків нарешті буде подолано корупцію та наші конституційні права на землю будуть поновлені.

Після того, як ми прочитали статті в інтернет-виданні «Лівий берег»

«Юрій Вязьмітінов: «Вважаю, що голова Держкомзему виконував кримінальні доручення Кабміну» та «Юрій Вязьмітінов: «Якщо влада продовжує уникати відповідальності, то потрібно її оновити», стало зрозуміло, чому наші земельні проблеми досі ніхто не вирішував. Хто ж буде вирішувати, коли увесь Держкомзем «хворіє» корупцією?

 

Ці сміливі зави заступника начальника Головного управління Держкомзему у Київській області вселили в нас надію, що ми не одинокі в своїй боротьбі з несправедливістю, що є люди навіть у владі, яким не байдуже, яким обличчям дивиться держава на свій народ, і як вона до нього відноситься.

Прем’єр-міністр України Азаров М.Я. 15.03.2010р. в своєму зверненні до народу України «Україна для людей: робота для нової якості життя» сказав, що:

«Громадяни дали чітку відповідь і сигнал політикам – нинішня ситуація в країні дійшла до критичної межі і потрібні зміни. Наше завдання – повернути народу відповідальну, ефективну та справедливу владу. Ми прикладемо максимум зусиль, щоб Україна стала:

Державою з безумовним верховенством закону, без корупції і диктату «політичної доцільності».

Державою, що забезпечує права і свободи громадянам в своїй країні і захист – за її межами.

Державою, де не буде різкого майнового контрасту, а середній клас буде складати більше половини населення.

В основу роботи Уряду будуть покладені цілі, визначені програмою Президента України Віктора Януковича «Україна для людей». Особлива увага буде зосереджена на реформуванні судової системи, подоланні корупції та захисті прав власності в Україні.

Я впевнений, що результат буде досягнуто. Найголовніша наша мета – покращення якості життя людей».

З 2007-2008 років до теперішнього часу ми звертаємося і шукаємо правди та справедливості. Просимо захистити наші інтереси та інтереси Держави, адже нашу землю нахабно вкрали, незаконно видавши у 2007-2008рр. по підроблених розпорядженнях Бориспільської та Броварської РДА державні акти на право власності на наші землі юридичним та фізичним особам (по даним фактам порушено кримінальні справи). Ці особи не мають жодного відношення ні до працівників соціальної сфери с.Щасливе та с.Проліски, ні до колишніх членів КСП «Требухівське», яким по законодавству ця земля повинна належати.

На наші неодноразові звернення до Президента України – Ющенко В.А., Кабінету Міністрів України – Тимошенко Ю.В., правоохоронних органів, керівництва Держкомзему – Кулініча О.М., органів місцевої влади – голови Київської ОДА та голів районних державних адміністрацій – нам відповідали тільки відписками, в яких перекладали відповідальність один на одного.

Ми довго не могли зрозуміти, чому так виходить, а потім дізналися, що нашою землею «опікуються» народні депутати від БЮТ, вони ж мають своїх ставлеників і в органах Держкомзему, і в судах, і в правоохоронних органах і …всюди. Як ті рослини-паразити – омела, що годуються за рахунок здорових дерев – вони проникають в органи державної влади, живляться її соками, спотворюють правду, наживаються на чесних людях, захоплюють все рухоме і нерухоме в своє володіння.

Свідченням цього є факт, що до теперішнього часу керівництвом Держкомзему не вжито заходів реагування на наші звернення. Вважаємо, що затягування по даній справі і небажання голови Держкомзему Кулініча О.М. втрутитись та вжити заходів щодо негайного скасування незаконно виданих експертних висновків та держаних актів на право приватної власності на наші земельні ділянки, є наслідком, саме, незацікавленості керівництва Держкомзему у захисті конституційних прав громадян через власну зацікавленість і зацікавленість третіх осіб, примхи яких виконує Держкомзем.

Як нам стало відомо, по закону голова Держкомзему України має право скасувати незаконно видані державні акти на право власності на земельні ділянки, не залучаючи до цього судові органи. Але, мабуть, йому це не вигідно.

Півроку ми спостерігали, як пан Кулініч О.М. разом з пані Тимошенко Ю.В. (яка в своєму виступі в Українському домі в Києві сказала, що це є самий більший її друг, який все робить для того, щоб громадяни України отримали безкоштовно державні акти на право власності на земельні ділянки за її постановою № 844) «під ручку» їздили по всій Україні, при цьому, вони демонстративно роздавали очікувані державні акти деяким людям, але, мабуть, тільки тим не багатьом, чию землю не встигли захопити олігархи. Весь цей фарс супроводжувався голосними заявами пана Кулініч О.М. про боротьбу з корупцією та турботу про народ.

Особливо зворушливим виглядає святкування 06.01.2010р. Святвечора Кулініча О.М. разом з Прем’єр-міністром України та депутатом від БЮТ Міщенком С.Г. в с.Калинівка Броварського району.

А ми вірили цим людям. До останнього вірили. Навіть і не здогадувались, що всі вони разом після наших звернень лише більш ретельно намагаються приховати докази порушень наших прав та позбутися свідків.

Але протягом всього часу, що ми шукали правди в органах Держкомзему (понад 2 роки), на нас звернули увагу тільки перед президентськими виборами. Але і тоді, нашим питанням займався заступник Кулініча О.М., бо особисто розмовляти з нами голова Держкомзему не насмілився. І не тому, що побоявся наших скарг на роботу його відомства, а тому, що ми (близько двох тисяч заявників) – йому не рівня, мабуть, тривалі дружні відносини з Прем’єр-міністром України позбавляють високопосадовців поваги до простих людей.

Нам також прикро було дізнатися, що чи не єдина посадова особа системи Держкомзему України, яка звернула увагу на порушення наших прав, і довела до відома керівництва нашу проблему, – заступник начальника Головного управління Держкомзему у Київській області Вязьмітінов Ю.В. – тепер є не бажаною особою в Головному управлінні Держкомзему у Київській області, і голова Держкомзему України намагається всіляко залякати та позбутися цього працівника.

Корумпованість та кругова порука в Держкомземі настільки сильні, що навіть скарги 280 працівників та пенсіонерів соціальної сфери сіл Щасливе і Проліски Бориспільського району та 1407 пайовиків колишнього КСП «Требухівське» Броварського району Київської області – ними розглядаються, наче голка в стогу сіна!

А ми живі люди! В нас сім’ї, які потрібно годувати! Ця земля – хліб наш насущний, іншого в часи економічної кризи нам не дістати. То що ж це за ненажерливі феодали обіймають крісла Держкомзему, яким не страшні ні закони, ні людський осуд, ні доручення Президента України та Прем’єр-міністра України, ні викриття злочинних схем заволодіння земельними ділянками засобами масової інформації? Невже нова влада теж буде безсила подолати цих поміщиків від Держкомзему?

Ми звертаємось до Вас, шановний Вікторе Федоровичу, з проханням навести порядок у земельній сфері, притягнути до відповідальності недобросовісних чиновників, та захистити наші конституційні права на землю.

Просимо надати доручення Прем’єр-міністру України перевірити викладені факти та зобов’язати голову Держкомзему України:

1. Відновити у базі управління земельних ресурсів Бориспільського району кадастрові номери працівників соціальної сфери с. Щасливе, с. Проліски Бориспільського району Київської області, які були внесені до бази ще у 2004 році, а у 2007 році при «загадкових» обставинах зникли, та роздрукувати очікувані державні акти в недільний термін і видати їх працівникам соціальної сфери.

2. Скасувати незаконно видані державні акти на право власності на земельні ділянки, які по закону повинні належати членам колишнього КСП «Требухівське:

§ державний акт серії ЯЖ № 426183 від 19 травня 2008 року на право колективної власності ТОВ «Фелісія» на земельну ділянку площею49,5537 га;

§ державний акт серії ЯЖ № 426182 від 19 травня 2008 року на право колективної власності ТОВ «Фелісія» на земельну ділянку площею 39,2661 га;

§ державний акт серії ЯЖ № 426179 від 19 травня 2008 року на правоколективної власності ТОВ «Фінторг-Плюс» на земельну ділянку площею 39,2661 га;

§ державний акт серії ЯЖ № 426178 від 19 травня 2008 року на право колективної власності ТОВ «Фінторг-Плюс» на земельну ділянку площею 49,5537 га;

§ державний акт серії ЯЖ № 426184 від 19 травня 2008 року на право колективної власності ТОВ «Артікор Груп» на земельну ділянку площею49,5537 га;

§ державний акт серії ЯЖ № 426185 від 19 травня 2008 року на право колективної власності ТОВ «Артікор Груп» на земельну ділянку площею39,2661 га;

§ державний акт серії ЯЖ № 426180 від 19 травня 2008 року на право колективної власності ТОВ «Капітал Сел Траст» на земельну ділянку площею 39,2661 га;

§ державний акт серії ЯЖ № 426181 від 19 травня 2008 року на право колективної власності ТОВ «Капітал Сел Траст» на земельну ділянку площею 49,5537 га.

Та роздрукувати державні акти на право власності на земельні ділянки 1407 пайовиків-членів колишнього КСП "Требухівське", які є законними правонаступниками зазначених земельних ділянок.

Додатки:

1. Від працівників соціальної сфери с.Щасливе та с.Проліски Бориспільського району Київської області – на 18 арк.

2. Від власників земельних часток(паїв) КСП «Требухівське» в кількості 1407 чоловік – на 32 арк.

З повагою, О.В.Галанзовська – від імені працівників соціальної сфери с. Щасливе, с. Проліски Бориспільського району Київської області та власників земельних часток(паїв) КСП «Требухівське» в кількості 1407 чоловік

 


 

You may also like...