Криминальная хроника Украины на 10.09.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 063 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 532 (41,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійних напади, 22 пограбування та 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, 8 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 400 грамів вибухівки та 231 набій.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 3 особи, в яких вилучено 49,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 854 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 95 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 17 осіб загинуло та 109 – травмовано.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області 7 вересня на сміттєзвалищі було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона вночі 5 вересня у своїй квартирі вбила ножем потерпілого під час сварки на ґрунті неприязних відносин й, з метою приховування злочину, винесла його тіло на сміттєзвалище.

В Очаківському районі Миколаївської області 8 вересня у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненням живота місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали зятя потерпілої – 27-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 8 вересня в зазначеному будинку вбив господарку під час раптово виниклої сварки.

У місті Луганську 9 вересня працівники міліції затримали іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він удень 7 вересня на вулиці згаданого міста викрав у місцевої жительки мобільний телефон та тисячу гривень.

У місті Харкові на вулиці працівники міліції затримали місцевого жителя, у якого вилучили 400 грамів вибухівки.

У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили інженера державного підприємства, котрий вимагав та отримав дві тисячі гривень хабара від приватного підприємця за сприяння в отриманні сертифіката відповідності на виготовлені ним ковані вироби. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

В Івано-Франківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця, котрий у 2008 році, достовірно знаючи, що постановою суду право власності на нежитлове приміщення (загальна площа 1,2 тис. кв. м) визнано за товариством з обмеженою відповідальністю, за фіктивним договором купівлі-продажу реалізував вказане приміщення іншому приватному підприємцю. Таким чином, згаданому товариству завдано збитків на суму 26 мільйонів гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

МВС України
 

You may also like...