Кримінал по-одеськи: молодики на мопедах грабували самотніх одеситок

До чергової частини Приморського райвідділу міліції Одеси одна за одною почали скаржилися жінки – в кожної пізно ввечері двоє зухвалих молодиків відбирали сумочки.

Кожна наводила таку схему пограбування: хлопці тихо під’їжджали на мопеді ззаду, зупинялися і починали імітувати якусь технічну поломку свого двоколісного коня. І як тільки жінка втрачала пильність, один із зловмисників стрімко зривав із плеча жінки сумку та втікав із подільником на скутері.

Свідчення багатьох пограбованих одеситок допомогли оперативникам скласти фотороботи грабіжників. Тож невдовзі правоохоронці вийшли на їхній слід, а згодом затримали двох хлопців – 21-річного Семена та 17-річного Артема. Спочатку обидва дивувалися. Мовляв, ми тут просто каталися, але невдовзі таки зізналися слідчим у серії пограбувань самотніх жінок. Молодший Артем виривав сумочки у панянок. А Семен керував скутером.

Усе цінне, що грабіжники знаходили в дамських сумочках – мобільні телефони, фотоапарати тощо, – вони збували на ринках за півціни.
Як повідомили у ЦЗГ обласної міліції Одещини, чимало награбованих жіночих речей правоохоронці знайшли під час обшуку житла затриманих. За фактом пограбування жінок працівники міліції порушили кримінальну справу. Скутеристам «світить» щонайменше чотири роки «колючки».

Іван Кулеха, ДЗГ МВС України 

 

You may also like...